Terras wordt vlinderparadijs

Lantana

Vlindermagneet Lantana is Terrasplant van het Jaar. Aan de hand van criteria als bloeicapaciteit, verzorging en wel of niet passend in trends boog een groene vakjury op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl zich over de vraag welke terrasplant vanaf april 2017 de eretitel krijgt. ,,De Lantana is een echte terrastopper. Een rijke bloeier, de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken de plant ideaal voor op het terras. De struikvormige Lantana met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste stijltrends. Ook de aantrekkingskracht die de plant heeft op vlinders en honingbijen geeft de plant een hoge meerwaarde,” aldus het juryrapport.
Van origine komt Lantana uit Zuid-Amerika. De volksnaam wisselbloem is te danken aan de bijzondere eigenschap dat de bloemen in de zomer van kleur veranderen. Bijvoorbeeld van oranjegeel naar donkerrood, van wit naar geel, van oranje naar zalm en van roze naar lila. Door de relatief hoge nectarproductie is de Lantana ook een aantrekkelijke plant voor vlinders, honingbijen, hommels en libellen. Lantana is verkrijgbaar als struikvormige plant maar ook ‘op een stammetje’.
De verzorging van Lantana is gemakkelijk. De beste tijd om de Lantana te planten is april-mei. Belangrijk is een zonnige standplaats en regelmatig water geven.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nederlandse zorginstellingen laten hun kunstwerken zien

Van 17 tot en met 28 november zien in de Janskerk in...
Lees meer