Tentoonstelling ‘Explosiegevaar!’ wint zilveren European Design Award

Het ontwerp voor de tentoonstelling Explosiegevaar! De aanSlag op het Amsterdamse bevolkingsregister heeft op 8 juni in Warschau de zilveren European Design Award gewonnen in de categorie Exhibition Design. Het designduo Trapped in Suburbia uit Amsterdam maakte het ontwerp voor deze tentoonstelling van het Verzetsmuseum Amsterdam.
De tentoonstelling werd op 27 maart 2018, exact 75 jaar nadat de aanslag was gepleegd, geopend. In de tentoonstelling werden de zes eigenzinnige kunstenaars gevolgd die in verzet kwamen en uiteindelijk besloten om het bevolkingsregister op te blazen om de persoonsgegevens te vernietigen die werden misbruikt voor vervolging en dwangarbeid. Trapped in Suburbia ontwierp verschillende ruimtes, waarin de bezoeker door deels geanimeerde (en dus bewegende) striptekeningen op wanden en plafonds in het verhaal komt, en ervaart hoe het plan tot de aanslag stap voor stap ontstond en werd voorbereid. ,,Huiveringwekkend. Je zit er midden in.” ,,Spannende onderdompeling in een heldhaftig verhaal.” ,,Soms kippenvel.”

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen toonaangevende Europese designmagazines, sites en -blogs waaronder Dude, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO. De prijs is in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
NEMO opent gratis tentoonstelling op het dak
Science Center NEMO voegt vanaf 22 april een bijzondere tentoonstelling aan het...
Read More
0 replies on “Tentoonstelling ‘Explosiegevaar!’ wint zilveren European Design Award”