Talking Heads-frontman David Byrne geeft ‘reasons to be cheerful’

Op zondag 28 januari om 20.00 uur spreekt Talking Heads-frontman David Byrne in De Balie over waarom we met optimisme naar de toekomst moeten kijken. Volgens hem zijn er, ondanks slecht nieuws over klimaatverandering, oorlogen en maniakale presidenten, genoeg redenen om optimistisch te zijn.

Tijdens zijn lezing gaat Byrne in op zijn Reasons to be Cheerfulproject, een verzameling ideeën over optimisme. Hij zal vertellen over de urgentie en thematiek van deze verzameling, en zal zijn ideeën over het delen en verspreiden van hoop en optimisme uit de doeken doen. In aanloop naar zijn nieuwste album, American Utopia, dat op 9 maart uitkomt, geeft Byrne een reeks lezingen door heel Europa.

Byrne maakte in de jaren ‘70 en ‘80 furore met de legendarische new wave-band Talking Heads. Sindsdien heeft hij zich niet alleen ontpopt als succesvol solo-artiest maar tevens als filmcomponist (The Last Emperor), schrijver (How Music Works) en keynote spreker. De Balie is te vinden aan het Leidseplein in Amsterdam.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zijn jouw automatten aan vervanging toe?
Je kijkt misschien niet dagelijks om naar de vloermatten van je auto,...
Read More
0 replies on “Talking Heads-frontman David Byrne geeft ‘reasons to be cheerful’”