Succesvolle bijeenkomst ‘Sportief verbinden’ krijgt vervolg

Op dinsdag 28 mei 2019 organiseerden de gemeente Zandvoort en Team Sportservice de themabijeenkomst ‘sportief verbinden’ in het Raadhuis. Sportverenigingen en partners in het Sociaal Domein werden geïnspireerd om op thema’s als gezondheid, jeugd, onderwijs en senioren tot samenwerking te komen.

Door de raakvlakken met deze diverse beleidsterreinen biedt sport, door samen te werken, over en weer kansen in het realiseren van doelstelling in het sociaal domein. Vijfentwintig bestuursleden van sportverenigingen en andere organisaties gingen na een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden uiteen om elkaar te leren kennen, met als insteek dat er goede matches tot stand zouden komen.

Alle aanwezigen zagen een rol weggelegd voor sport om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen, zo bleek tijdens de avond. Soms zijn extra vrijwilligers, financiële middelen of is doorverwijzing vanuit zorg en welzijn nodig. Vaak is het een kwestie van de juiste samenwerkingspartners vinden. Deze thema-avond vormde hiervoor een goede aftrap!

Daarom hebben gemeente Zandvoort en Team Sportservice Heemstede-Zandvoort besloten om op 9 juli 2019 om 19.00 uur nogmaals bijeen te komen. Gastlocatie is dan NieuwUnicum. Ook nieuwe belangstellenden kunnen aanhaken. Organisaties die samen aan de slag willen met een maatschappelijk project, kunnen bij Team Sportservice terecht voor ondersteuning.

Meer informatie is te verkrijgen via Hubert Habers van Team Sportservice via hhabers@teamsportservice.nl. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Henk Ames viert zijn 70-jarig kunstenaarsschap
  De komende weken exposeert beeldend kunstenaar Henk Ames (1930) uit Bloemendaal...
Read More
0 replies on “Succesvolle bijeenkomst ‘Sportief verbinden’ krijgt vervolg”