Stripmakers centraal op Stripdagen

Op 4 en 5 maart vinden de jaarlijkse Stripdagen plaats, voor de tweede keer in de Broodfabriek in Rijswijk. Dit evenement wil de strip als belangrijk onderdeel van de beeldcultuur onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek en bestrijkt het hele Nederlandse taalgebied en de volledige breedte van het medium en de kunstvorm. Focus ligt dit jaar op het maken van strips. Deze kunstvorm kent meerdere aspecten. Naast de gebruikelijke aandacht voor het tekenwerk, middels signeersessies en exposities rond stripgrootheden als Thé Tjong-Khing en Peter van Dongen, komt dit jaar ook het tekstaspect nadrukkelijk en op meerdere manieren aan de orde.

Zo wordt de Stripschapprijs op De Stripdagen uitgereikt aan Willem Ritstier, die behalve een getalenteerd tekenaar vooral ook een begenadigd scenarist is, in vele genres en voor uiteenlopende doelgroepen. Daarnaast vinden er masterclasses stripletteren plaats, door Frits Jonker. Ook is er een lezing van Rob Barnhoorn over het vertalen van Toonder-strips. Er worden diverse workshops georganiseerd rond het maken van een strip, zowel voor volwassenen als voor kinderen).

In het kader van De Stripdagen staat er in de Centrale Bibliotheek van Den Haag van tot en met 19 maart de expositie Van het een komt het ander, rond drie generaties stripmakers die ook kinderboeken illustreren. Over twee verdiepingen wordt uitgebreid aandacht geschonken aan zowel het illustratieve als het stripwerk van Thé Tjong-Khing, Kees de Boer en Jeroen Funke. Met videobeelden, een prijsvraag en 3d-objecten. De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Op de Segway X2 door de Schoorlse Duinen
Geen duin te hoog voor de Segway 2X! Op zondag 5 augustus,...
Read More
0 replies on “Stripmakers centraal op Stripdagen”