De Stripdagen verhuizen naar de Jaarbeurs

Een keer per jaar wordt de strip als kunstvorm en als massamedium landelijk onder de aandacht gebracht op De Stripdagen. En dat gebeurt al vijftig jaar!

Tijden veranderen, interesses veranderen, dus deze promotionele manifestatie verandert mee: strips nemen een belangrijke plaats in de heersende beeldcultuur, maar de zichtbaarheid van de strip in onze maatschappij blijft daarbij achter. Er is heel veel moois, leuks, nuttigs en interessants op stripgebied, maar wie is zich daarvan bewust?

Samenwerking met een ander evenement (de Heroes Dutch Comic Con, die tegelijkertijd plaatsvindt) heeft het mogelijk gemaakt om De Stripdagen dit jaar te laten plaatsvinden in de Jaarbeurs, Utrecht! En wel op zaterdag 31 maart en zondag 1 april!

Deze verhuizing én schaalvergroting maken het mogelijk om het mooie medium strip onder de aandacht te brengen van een veel grotere groep belangstellenden.

Ook biedt deze samenwerking de armslag voor een grotere, bredere en leukere programmering dan ooit tevoren: een continu-programmering op drie podia vol educatie en entertainment. Met paneldiscussies, presentaties, prijsuitreikingen, stripbattles, veilingen, muziek, wedstrijden, quizzen, interviews, workshops en lezingen. Met diverse exposities, signerende tekenaars, unieke beursedities van nieuwe uitgaven en de verkiezing van het Album van het Jaar. En natuurlijk veel doe-dingen voor kinderen. Alle informatie over De Stripdagen staat op www.destripdagen.nl

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Film Rabat op groot scherm in Noorderpark
Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van...
Read More
0 replies on “De Stripdagen verhuizen naar de Jaarbeurs”