Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land?  Wilt u meer weten, kom dan zaterdag 15 februari naar het strand van IJmuiden en doe mee aan een excursie die IVN Zuid-Kennemerland organiseert voor jong en oud.

Op het strand is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil horen over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie.

Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl of 023-5411123. Aanvangstijd: 11.00 uur

Locatie/vertrekpunt: Kennemerboulevard 540 IJmuiden bij het eindpunt van bus 382 achterin de jachthaven; binnen één minuut sta je op het strand! Kosten: geen. Duur: 1,5 uur. Warme kleding en goed schoeisel aantrekken! (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Begrensd Oppervlak – Droomlandschappen: Nieuwe expositie in provinciehuis
  Haarlem – De nieuwe Dreefexpositie ‘Begrends Oppervlak’ is van 16 maart...
Read More
0 replies on “Strandexcursie Zuidpier IJmuiden”