Steun Schone Liefde van Wies en de Liefde

De band Wies en de Liefde uit Bergen bouwt een oldtimer stadsbus om naar elektrisch aangedreven theater. Met hun project de ‘Schone Liefde’ wil de band bijdragen aan een schoner milieu en bewustwording omtrent de voetdruk die iedere band, muzikant en festivalorganisator achterlaat. Op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober is de band gestart met de crowdfunding voor ‘Schone Liefde’.

De Franse stadsbus die is ingericht als reizend theater, wordt omgebouwd naar een elektrische bus. Door de steeds strengere regelgeving omtrent dieselmotoren werd het voor de band steeds lastiger om aanwezig te kunnen zijn op festivals en evenementen, binnen de milieu-zones. Met het plaatsen van een elektromotor wordt de actieradius van de band aanzienlijk vergroot. De installatie van de elektromotor zal worden verricht door het Amsterdamse bedrijf New Electric dat in 2016 de Damprijs voor het duurzaamste bedrijf heeft gewonnen.

Met dit project willen de muzikanten de eerste groene band van Nederland worden. Wies en de Liefde maakt Nederlandstalige pop-poëzie maakt met een rauw randje. In hun rijdend theater, dat maximaal vijftig bezoekers kan herbergen, zingen zij over verre bestemmingen, landschappen, op reis gaan, en nooit meer terug, en natuurlijk over de liefde, in al haar facetten. De band is opgericht door zangeres en componiste Wies Kavelaar, die begeleid wordt door haar drie liefdes; Wouter Mooy (gitaar), Ton Nieuwenhuizen (bas) en Andries Eleveld (drums), allen met een lange staat van dienst in de theater- en kleinkunstwereld. Kijk op https://www.voordekunst.nl/projecten/6290om te zien, hoe je het project een warm hart kunt toedragen.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Chinees Nieuwjaar op De Bazaar

Zondag 18 februari wordt Chinees Nieuwjaar gevierd op De Bazaar. In samenwerking...
Lees meer