Steigerhouten meubel op maat bij Van Londen

Steigerhout is hét ideale hout voor het maken van meubels. Met de stoere, robuuste planken bouw je de mooiste meubelen voor in je huis of in de tuin. Bij steigerhoutspecialist Van Londen maken ze unieke steigerhouten meubelen op maat. Al vele jaren worden op ambachtelijke wijze duurzame steigerhouten meubelen gecreëerd. Het team heeft genoeg inspiratie, want steigerhout verveelt nooit. Wat te denken van een bank, een barndeur, een kast, een speelhuis voor kinderen of een strakke buitenkeuken? Ook een complete overkapping is mogelijk. Een kijkje achter de schermen bij vanlonden.com laat zien dat steigerplanken nog steeds ongekend populair zijn.

Oude steigerplanken krijgen na hun dienst op een bouwsteiger een tweede leven. Na veelvuldig gebruik buiten in weer en wind zijn materialen als verf, cement en lijm goed ingesleten in het hout. Hierdoor is een natuurlijke impregnatie ontstaan en is het hout vergrijsd. Het hout mag dan wel niet meer geschikt zijn als steigerplank, maar voor meubels is het wel geschikt vanwege ‘levendige’ uitstraling. Steigerhouten meubelen van oude planken gaan nog vele jaren mee en bovendien ontzien ze het milieu. De meubelen hebben geen tot weinig onderhoud nodig. Bovendien geef je de meubels eenvoudig een nieuwe look door te beitsen of te verven. De steigerhouten kinderbedden zijn erg bijzonder. Voor tieners zijn er een aantal mooie bedden, zoals hoogslapers met daaronder een bureau. Of een bedbank met lades en er zijn eenpersoonsbedden. Ook zijn er tweepersoonsbedden van steigerhout.

Wat de laatste tijd steeds vaker terug te zien is in het landelijk interieur is de barndeur, ook wel loftdeur genoemd. Een steigerhouten schuifdeur is een prachtige oplossing om twee ruimtes in huis met elkaar te verbinden. Daarnaast is het natuurlijk een hele mooie blikvanger in het interieur. Een barndeur past in verschillende soorten woonstijlen; van modern industrieel tot landelijk, een barndeur kan altijd.

Steigerhouten meubelen passen heel goed in de woonstijlen van nu, maar zijn ook een verrijking voor tuin en veranda. Het is eigenlijk het perfecte hout als aanvulling in een persoonlijke woonstijl, want het is mogelijk er perfect mee mixen en matchen. Zelf aan de klus? Koop dan steigerplanken, er zijn zowel nieuwe als oude planken. Voor wie een speciale wens heeft kan in samenspraak een meubel ontwerpen. Het bedrijf bezorgt door heel Nederland.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Chalet wordt aanleunwoning

Een kangoeroe woning is een combinatie van twee woningen onder één dak....
Lees meer