Steeds meer campers onderweg

Nederlandse camperaars hebben in 2016 onderweg zo?n 415 miljoen euro uitgegeven. Ze besteedden gemiddeld 55 euro per camper per dag, voornamelijk aan brandstof, overnachtingen, boodschappen, winkelen en uit eten gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de NKC, Europa?s grootste camperclub. He...

Sinds 2010 is het aantal campers in Nederland gestegen naar meer dan honderdduizend in 2016. Dat is een groei van 53 procent in zeven jaar. In Europa rijden inmiddels twee miljoen campers rond. Nederlandse camperaars hebben in 2016 onderweg zo’n 415 miljoen euro uitgegeven. Ze besteedden gemiddeld 55 euro per camper per dag, voornamelijk aan brandstof, overnachtingen, boodschappen, winkelen en uit eten gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de camperclub NKC.

Het meeste geld gaven camperaars uit in het buitenland, voornamelijk in Frankrijk en Duitsland. In Nederland besteedden zij de meeste euro’s aan de overnachting, in de horeca en aan uitgaven in winkels en aan vervoerskosten. In totaal gaven campertoeristen in Nederland 182 miljoen euro uit, waarvan 70 miljoen euro afkomstig is van Nederlandse camperaars.

Net als in 2015 maakten camperaars het afgelopen jaar gemiddeld zes uitstapjes met de camper. In ruim de helft van de gevallen betrof dit een korte trip van één tot drie dagen. Van de camperaars heeft vier procent een lange reis van drie maanden of meer gemaakt. Gemiddeld staan camperaars drie dagen op één locatie voordat zij weer verder toeren met de camper.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Fondsen en ondernemers maken samen vuist tegen eenzaamheid
Het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds bundelen hun krachten...
Read More
0 replies on “Steeds meer campers onderweg”