Stedentrips voor 50 plussers: dit zijn de meest geschikte steden

stedentrip

Een mooie stad op uw gemak bekijken dankzij een luxe touringcar. Geen stress op drukke vliegvelden. Geen gedoe in een grote stad met openbaar vervoer en wachtrijen voor de bezienswaardigheden. Geen gepuzzel welk hotel het meest centraal is gelegen. Alles is voor u geregeld. De buschauffeur en de reisleider zorgen ervoor dat u meer van de stad ziet en te weten komt dan ooit mogelijk is als u zonder begeleiding gaat. Het hotel is voor u gereserveerd en zal beslist in de smaak vallen. Opstappen doet u dichtbij uw woning omdat er vele mogelijkheden zijn. En ook bij de keuze van de bestemming voor uw stedentrip helpen we u een handje.

1. Berlijn

Misschien bent u al eens in de stad geweest toen Berlijn nog verdeeld was in twee delen of wellicht al nadien. Maar Berlijn staat niet stil en het lijkt wel of de stad steeds mooier wordt. De Kurfürstendamm, Potsdamer Platz en Schloss Charlottenburg staan in ieder geval op de bezoekagenda. Met eigen ogen kunt u zien hoe het oostelijk deel van de stad een metamorfose heeft ondergaan en nog steeds verandert. Als u van varen houdt, dan is een rondvaart door de stad ook beslist een aanrader.

2. Parijs

De busreis naar Parijs is al een leuk tochtje op zich. Zie hoe de omgeving verandert als u eerst door België reist en dan Frankrijk binnenkomt. En op een gegeven moment ziet u de lichtstad in de verte opdoemen, altijd herkenbaar aan de Eiffeltoren.

Om Parijs te bewonderen heeft u een aantal dagen nodig en u moet het op uw gemak doen. Een wandeling langs de Seine of een terrasje op de Champs Elysée. Maak ook een wandeling bij avond zodat u kunt ontdekken waar de stad van de liefde haar bijnaam als lichtstad aan heeft verdiend.

3. Londen

Er zijn weinig steden waar u zoveel bezienswaardigheden bij elkaar ziet als in het centrum van Londen. Bezichtig de mooiste kerken en paleizen die het Britse rijk heeft laten bouwen en geniet van de pleinen en parken in een zo stedelijke omgeving. Als u in het centrum van Londen loopt, kunt u nog steeds navoelen dat dit eens de belangrijkste stad ter wereld was, centrum van een wereldrijk waar de zon nooit onderging. Toch is de stad ook zo gewoon met de markten, de vele theehuizen en kleine rommelwinkeltjes.

4. Berlijn, Praag, Boedapest en Wenen

Als u er de tijd voor heeft en een reis wilt maken die u nooit meer zal vergeten dan is deze combinatie van deze 4 steden precies wat u zoekt. Ga naar het bruisende Berlijn dat nog iedere dag lijkt te veranderen sinds de muur is verdwenen. Bezoek het oude centrum van de gouden stad Praag en bewonder de schoonheid van de Tsjechische hoofdstad die weer volledig is opgebloeid sinds de val van het communisme. Geniet van Boedapest, de combinatie van twee mooie steden aan weerszijden van de Donau. En Wenen moet u natuurlijk een keer hebben gezien. De stad van de wals en de mooiste theaters ter wereld. Neem hier uw kopje koffie met gebak en droom maar weg.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Ouderen ondanks coronamaatregelen enorm verrast op Nationale Ouderendag
Vrijdag 2 oktober was de twaalfde editie van de Nationale Ouderendag van...
Read More
0 replies on “Stedentrips voor 50 plussers: dit zijn de meest geschikte steden”