Startpagina.nl gaat gamen en entertainen

Laptop with tablet, pen and a cup of fresh coffee latte art on wooden table in coffee shop

Startpagina, nog altijd hét beginpunt op internet voor de Nederlandse vijftigplusser, biedt bezoekers naast de gebruikelijke links sinds kort ook games, entertainment en infotainment. Door de toevoeging van populaire online spellen, blogs, nieuwsvideo’s en samenwerkingen met onder andere LibelleMargriet en Nu.nl ontwikkelt Startpagina zich tot modern lifestyleplatform.


Al sinds de oprichting in 1998 wijst Startpagina mensen de weg op internet, vooral via links naar externe websites. Maar in toenemende mate wordt Startpagina zélf de plek voor nieuws, opinie en vermaak. Die ontwikkeling komt in een stroomversnelling door de introductie van games, blogs en de samenwerking met populaire merken als LibelleMargriet en Nu.nl. 


Spraakmakend

De titels, die samen miljoenen lezers bereiken, gaan aantrekkelijke content delen met de bezoekers van Startpagina.nl. Daarnaast kunnen gebruikers zich sinds kort laven aan spellen als Bubbles, Majhong en vele andere. De blogpagina biedt meer artikelen en onderwerpen dan ooit, en door de toevoeging van nieuws- en lifestylevideo’s én een nieuwe videoserie rond GoeieVraag, heeft de Startpagina-bezoeker alles op het gebied van nieuws en vermaak tot zijn beschikking. Zonder daarvoor urenlang over internet te hoeven zwerven.


Eigen redactie

“De gemiddelde Nederlander redt zich tegenwoordig prima op internet”, licht Leon Dekker toe, woordvoerder van Startpagina.nl. “Daarmee verandert ook onze rol. Nog altijd bieden wij het meest complete internetoverzicht van Nederland. Tegelijkertijd hoeven we niet altijd meer de rol van wegwijzer te vervullen. Met onze eigen redactie en nieuwe samenwerkingspartners gaan wij de bezoeker voortaan ook zélf informeren en inspireren.”


Wolven

Zo kunnen bezoekers met één muisklik de dagelijkse Margriet-horoscoop raadplegen, een blog lezen over manieren om wespen te verjagen, geïnformeerd worden over de perikelen rond het AZ-stadion, en tenslotte de eerste scherpe beelden bewonderen van jonge wolvenwelpen op de Veluwe. 


Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst mensen de weg op het internet. Het platform, dat in 2018 zijn twintigjarig jubileum vierde, trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de ervaren internetgebruiker (50+). (foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
100.000 euro voor 41 groene vrijwilligersprojecten
Meer ruimte voor planten en dieren én samenwerking door ‘groene’ vrijwilligers dankzij...
Read More
0 replies on “Startpagina.nl gaat gamen en entertainen”