Start serie kaasmarktconcerten Grote Kerk Alkmaar vrijdag 4 mei

Ook deze zomer zijn in de Grote Kerk Alkmaar weer gratis toegankelijke kaasmarktconcerten geprogrammeerd. Van 4 mei tot en met vrijdag 24 augustus wordt elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gespeeld op het beroemde Schnitger orgel, telkens door een andere Nederlandse of Europese organist. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk.

Víctor Manuel Baena de la Torre (zie foto ) is geboren in 1995. Hij begon met gitaar en piano spelen toen hij 12 jaar was aan het Conservatorium van Madrid. Later raakte hij  geïnteresseerd in de interpretatie van  oude muziek, vooral in de muziek die geschreven is voor orgel en klavecimbel, dus besloot hij orgel te gaan studeren. De organist kreeg masterclasses voor orgel en klavecimbel van onder andere,  Montserrat Torrent, Andrés Cea, Lorenzo Ghielmi, Jacques Ogg, Elisabeth Joyé  en Bernard Foccroulle. Sinds 2015 vormt Víctor een duo met violiste Lisette Carlebur. Normaal gesproken speelt hij met haar samen als organist, maar soms ook als pianist. Tegenwoordig studeert Victor Baena aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga.

In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten te gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst. Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt – en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

App tegen babbeltrucs

Seniorenorganisatie KBO-PCOB heeft tijdens het begin van de Week van de Veiligheid...
Lees meer