Start 2021 gezond met Dry January

We sluiten het jaar traditioneel af met oliebollen en bubbels. Om het jaar fris te beginnen, daagt IkPas jou, je vrienden en familie uit om sámen het alcoholgebruik in januari op pauze te zetten. Want eerlijk is eerlijk, als we iets geleerd hebben van afgelopen jaar, dan is het wel om zuinig te zijn op elkaar én op je gezondheid. 

Meedoen aan de grootste alcoholpauze van Nederland doe je niet alleen. Met de hulp van duizenden andere pauzeerders en met de steun van IkPas sla je je erdoorheen. Vind je het fijn om samen met dierbaren en bekenden mee te doen? Meld je dan aan als team! Binnen je team zie je aan de hoeveelheid badges wie de meeste steun kan gebruiken. Na iedere 5 dagen krijg je een badge, maar ook wanneer je bijvoorbeeld niet hebt gedronken tijdens een online borrel. Steun elkaar wanneer het moeilijk wordt en wees trots op jezelf en elkaar wanneer Dry January is volbracht. 

Dikmaker

Rondom de feestdagen wordt er vaak nog een ‘slokje’ bovenop gedaan. Want er is toch niks lekkerder dan een wijntje of biertje bij al dat heerlijke eten? Dit betekent echter ook dat we het nieuwe jaar vaak ingaan met wat extra kilo’s. En je wilt geen kerstkilo’s bovenop die coronakilo’s, toch? 

Alcohol is nou eenmaal een dikmaker. Dat betekent gelukkig ook dat de oplossing voor het verliezen van die extra kilo’s heel dichtbij is: minderen met alcohol. Door mee te doen aan Dry January helpt IkPas je om de eerste maand van het nieuwe jaar goed door te komen zonder alcoholgebruik. 

Nederland doet massaal mee

Gewicht verliezen is niet de enige gunstige bijkomstigheid van deelname aan IkPas. Het initiatief vindt al voor het zevende jaar op rij plaats en heel Nederland doet inmiddels massaal mee. Deelnemers ervaren, naast positieve lichamelijke effecten, ook positieve mentale effecten zoals beter slapen en lekkerder in je vel zitten. Daarnaast zorgt het pauzeren van alcoholverbruik ook voor meer bewustwording rondom alcoholgebruik. Zo drinken deelnemers zes maanden na Dry January gemiddeld 1,1 dag per week minder alcohol. Dat betekent dus dat je in juni 2021 al een hele grote winst hebt geboekt! 

Aanmelden

Zin om mee te doen? De start van de Top2000 (op 25 december) is het startsein van de campagne van IkPas. Meld je nu aan via https://ikpas.nl/inschrijven/ en stimuleer ook je vrienden en familieleden om vanaf 1 januari geen alcohol te drinken! Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker! 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het stadsgezicht als genre
Kunst centrum Haarlem presenteert tot en met 13 augustus de tentoonstelling ‘Cityscapes IV’ met werken van...
Read More
0 replies on “Start 2021 gezond met Dry January”