Spektakelmusical 40-45 komt volgend jaar naar Nederland

De spektakelmusical 40-45 komt naar Nederland. Producenten Studio 100 en MediaLane gaan een unieke samenwerking aan om deze grensverleggende productie te kunnen presenteren. Om deze megamusicalproductie te kunnen huisvesten wordt speciaal voor deze voorstelling een bijzonder theater gebouwd. 40-45, over de dunne grens tussen goed en fout, is in België een overweldigend succes: er zijn daar inmiddels ruim 750.000 kaarten verkocht.

Dit maakt de productie tot de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. De Nederlandse versie brengt hetzelfde krachtige verhaal maar zal zich uiteraard hier afspelen, tegen de achtergrond van de Duitse bezetting in Nederland. De spektakelmusical 40-45 is vanaf het najaar 2022 te zien in Nederland. MediaLane en Studio100 zijn met gemeentes op zoek naar de ideale locatie voor het tijdelijke theater. Dit najaar zal bekend worden wat de locatie gaat worden.
 
40-45: Het verhaal   
Aan het begin van de twintigste eeuw.Twee broers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest en grijpen de kansen die het leven hun biedt. Ze vinden allebei de liefde en niets lijkt de familieband te kunnen breken, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog dwingt de broers keuzes te maken die hun broederliefde overstijgen.

40-45: Het theater    
De spektakelmusical 40-45 biedt het publiek behalve een aangrijpend verhaal en meeslepende muziek ook een bijzondere theatrale ervaring. In het speciaal gebouwde theater wordt gebruikt gemaakt van rijdende tribunes, waardoor het perspectief van de theaterbezoeker keer op keer verandert. Samen met de koptelefoons die je als bezoeker op krijgt ben je verzekerd van een indrukwekkende theaterbelevenis. 

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
De helft van de Noord-Hollanders wil minder snoepen in december
De helft van de Noord-Hollanders wil minder snoepen in aanloop naar én...
Read More
0 replies on “Spektakelmusical 40-45 komt volgend jaar naar Nederland”