Speciaal cadeau voor kunstliefhebber

Kunstenaar Marianne Y. Naerebout komt naar Artzaanstad op het Hembrugterrein in Zaandam voor een ludieke Valentijnsspecial: ‘Kunst voor je Valentijn’. Als artist in residence maakt de kunstenaar op zaterdag 10 februari originele tekeningen waar romantische kunstliefhebbers een persoonlijke noot aan kunnen laten toevoegen als bijzonder Valentijnscadeau.

Naerebout brak vorig jaar haar hand, waardoor zij tijdelijk alleen voorzichtig in zwart-wit kon tekenen: dit was het begin van het uitdagende project “A drawing a day”. Iedere dag maakte de kunstenaar een tekening in haar eigen, kenmerkende stijl en al snel vonden deze kunstwerken gretig aftrek bij het publiek. ‘Kunst voor je Valentijn’ is hierop gebaseerd met als bonus dat aan de tekening een persoonlijke boodschap wordt toegevoegd.

Naerebout is een internationaal bekend kunstenaar die haar inspiratie haalt uit verschillende landen waaronder Syrië, Tanzania en de VS; allemaal landen waar zij vanaf haar jeugd heeft gewoond en gewerkt. Naerebout werkt met alle mogelijke materialen, zoals doek, papier, polyester, hout en metaal. Haar werken zijn herkenbaar door de intensieve aanwezigheid van heel veel kleur. De gevarieerde kunst van Naerebout is veelvuldig onderwerp in diverse media en heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in verzamelingen van musea, kunstgaleries en verzamelaars.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Sieraden – makers & dragers trekt ruim 82.000 bezoekers

De tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers sloot afgelopen weekend af en...
Lees meer