Soloquartet Marijn Brouwers

Op zaterdag 25 juli staat Marijn Brouwers in het DeLaMar Theater met het theaterconcert ‘Soloquartet’, een programma over vastlopen en weer opkrabbelen. Heel toepasselijk in coronatijd en daar is het idee dan ook gebaseerd. Maar er schuilt meer achter het concept van deze bijzondere voorstelling.

In de afgelopen jaren maakte Marijn Brouwers vijf theaterprogramma’s. Eentje samen met Jenny Arean en de overige vier solo. Voor de vier soloprogramma’s vond hij zijn inspiratie in het repertoire van vier van zijn muzikale helden: Frans Halsema, Charles Aznavour, Chet Baker en Frank Sinatra. Inmiddels is er heel veel gebeurd, met name op het persoonlijke vlak. Marijn zou in 2018 een hoofdrol gaan spelen in de musical Evita, maar moest die klus teruggeven toen hij met acuut nierfalen op de intensive care belandde. Na een succesvol herstel een langdurige periode van revalidatie was Marijn Brouwers klaar voor een terugkeer op de bühne. Hij scoorde meteen een mooie nieuwe rol in de musical Titanic. Maar opnieuw was het lot hem ongunstig gezind. Dit keer was het de coronacrisis die roet in het eten gooide. Marijn: ,,De geschiedenis herhaalt zich, dacht ik toen. Wat er met mij in het klein gebeurde, gebeurde daarna met de wereld in het groot. En dat is waar ik nu iets over aan het maken ben.’’

In ‘Soloquartet’ verhaalt Marijn over vastlopen en weer opkrabbelen. Over durf, moed en hoop. Daarnaast brengt hij liedjes uit zijn vier eerdere shows. Samen met zijn vaste pianist Marc-Peter van Dijk, jazz-virtuoos Hermine Deurloo op mondharmonica en Reyer Zwart op bas en gitaar, brengt Marijn hoogtepunten als ‘Zondagmiddag Buitenveldert’, ‘La Bohème’ en Chet Bakers ‘Mijn kleine lieveling’. Een bijzonder theaterconcert, een ode aan veerkracht in een intieme setting. Het optreden in het DelaMar Theater wordt het eerste optreden voor Marijn Brouwers na lange tijd. Deze voorstelling is onderdeel van het DeLaMar Theaterprogramma ‘Klein publiek, groot gebaar’, bestaande uit voorstellingen speciaal voor een klein publiek (in dit geval 100 mensen) waarvan de opbrengst volledig naar de theatermakers gaat. Het ligt in de bedoeling om de voorstelling na de zomer ook elders in het land te gaan spelen. Impresariaat Impact biedt de voorstelling momenteel aan diverse theaters aan. Kijk op https://delamar.nl//voorstellingen/marijn-brouwers/ voor kaarten. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Film Rabat op groot scherm in Noorderpark
Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van...
Read More
0 replies on “Soloquartet Marijn Brouwers”