Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) doet mee aan het weekend van de wetenschap

Op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober zullen de deuren van SHIP in IJmuiden weer opengaan om deel te nemen aan het weekend van de wetenschap. SHIP is als informatiecentrum  voor de bouw van de nieuwe sluis bij uitstek een geschikte locatie om u als bezoeker op de hoogte te brengen van de techniek en de daaraan verbonden wetenschap. Haven Amsterdam zal tijdens dit weekend ook aanwezig zijn bij SHIP om de bezoekers  met een VR-bril kennis te laten maken met het Noordzeekanaalgebied.

Met de Virtual Reality-film over de Amsterdamse haven, die je tijdens het Weekend van de Wetenschap kunt bekijken, ervaar je verschillende activiteiten op een ongekende manier. Zo sta je aan boord van een patrouillevaartuig, vlieg je over een cruiseschip op het Noordzeekanaal, kijk je mee over de schouder van een kraanmachinist, zweef je door de Waterlandterminal en neem je een uniek kijkje bij bedrijven en gebieden die normaal niet toegankelijk zijn.

SHIP is een gratis toegankelijke tentoonstelling. Ook tijdens het Weekend van de Wetenschap is de toegang gratis. SHIP is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is te vinden op de Noordersluisweg 1. SHIP is makkelijk bereikbaar via Velsen-Noord. Vanuit het zuiden is SHIP te bereiken via de Velsertunnel of vanuit Velsen-Zuid via de pontveer.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Vakantiebeurs met de billen bloot
De Vakantiebeurs gaat met de billen bloot en zet in het nieuwe...
Read More
0 replies on “Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) doet mee aan het weekend van de wetenschap”