Slaap beter in een gezonde slaapkamer

Dat goed slapen belangrijk is, zal geen verrassing zijn: het lichaam herstelt en ontspant in de nacht. Dit geldt ook voor tieners en jongvolwassenen. Zij hebben namelijk vandaag de dag een druk leventje met school, stage, (bij)banen, huiswerk, sporten en sociale contacten onderhouden. Dit vraagt om slaap en rust. De kwaliteit van die nachtrust bepaalt alles. De hiervoor bekende tips gaan over het vermijden van felle kleuren, licht, tv en internet. Maar hoe de slaapkamer erbij staat en is ingericht is net zo belangrijk. Is de slaapkamer opgeruimd, netjes en schoon, dan slaap je beter.

Voor iedere leeftijd een passend bed

Een hoogslaper als kinderbed is erg praktisch. Je kind slaapt hoger. Dit bespaart ruimte en biedt mogelijkheden bij het opbergen van spullen. Er kan ook beter schoongemaakt worden onder het bed. Maar er komt een moment dat je kind liever niet meer in een hoogslaper wil slapen. Als kinderen ouder worden maakt een hoogslaper plaats voor een eenpersoonsbed, een twijfelaar of zelfs al een tweepersoonsbed. Een goed voorbeeld zijn de steigerhouten (kinder)bedden van VanLonden.com. Naast hoogslapers en halfhoogslapers, biedt dé steigerhoutspecialist ook praktische bedden voor tieners en jongvolwassen. Zoals steigerhouten bedbanken met opberglades of een tweepersoonsbed met opbergkistjes. Ook in deze bedden kun je je spullen goed opbergen. De matrassen kun je er direct bij bestellen. Ook deze dragen bij aan een goede nachtrust, dankzij de hoogwaardige kwaliteit. Ben je op zoek naar een kinderbed op maat? Dan ben je bij VanLonden.com zeker aan het juiste adres. Voor iedere slaapruimte, voor ieder kind en voor iedere leeftijd kan een steigerhouten bed op maat worden gemaakt.

Ventileren van de slaapkamer

Schone lucht is ook belangrijk voor de slaapkamer. Niet alleen zorg je hiervoor door goed op te ruimen en schoon te maken, je wilt ook regelmatig ventileren. Een half uurtje ventileren per dag, is al voldoende. Het is ook goed om ‘s nachts met het raam open te slapen. Plaats enkele luchtzuiverende planten in de slaapkamer. En zorg voor een natuurlijke luchtverfrisser. Je kunt er zelf een maken met bijvoorbeeld citroenpartjes en kruidnagel of kiezen voor een diffuser met etherische olie.

Toegankelijke kastruimte helpt

Het scheelt veel als je alles echt goed opruimt en niet slechts op één hoop gooit. Losse kleren, lakens, dekbedden, handdoeken en andere spullen zien er rommelig uit, ook op je kast, stoel of bureau. Even veel onrust geven losse schoolboeken, schrijfwaren en laptops, als deze nog vol in het zicht liggen. Zijn de kasten en lades meteen toegankelijk, zoals een kast of planken onder het bed, dan zul je merken dat je vaker en sneller alles opruimt.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Feest in Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam viert het weekend van 16 en 17 april...
Read More
0 replies on “Slaap beter in een gezonde slaapkamer”