Sinterklaas komt eraan: wat komt er allemaal bij kijken?

Sinterklaas komt eraan wat komt er allemaal bij kijken

Ben je fan van Sinterklaas? Goed nieuws, de kruidnootjes zijn weer verkrijgbaar. Het lijkt wel of dat moment ieder jaar iets vroeger valt. Het is begin oktober, maar de echte Sinterklaasfans beginnen al warm te lopen voor het jaarlijkse kinderfeest. Nu de kruidnoten toch in de winkels liggen, kun jij je alvast gaan oriënteren op al die overheerlijke Sinterklaasrecepten. Sinterklaas is een oer-Hollandse traditie en er komt veel bij kijken.

De traditie op tv

Dit jaar wordt op 17 november de Goedheiligman warm onthaald in de gemeente Zaanstad. Zaanstad is blij met de komst van Sinterklaas. In maart trok de omroep NTR aan de bel omdat niemand zich nog had gemeld voor de landelijke intocht. Daardoor zou er misschien wel geen uitzending kunnen plaatsvinden. Maar gelukkig is alles toch nog goed gekomen en kan het evenement tot in de puntjes georganiseerd worden. Dit jaar is de Zaanse Schans het toneel voor de start van het Sinterklaasfeest. Het duurt nog wel even maar stiekem kijken kleine en grote Sinterklaasfans toch al een beetje uit naar de nationale traditie die het Sinterklaasfeest toch is.

Voorbereidingen

De voorbereidingen in de gemeente Zaanstad zijn al een tijdje in volle gang. Maar ook de pepernotenfabriek draait al sinds mei overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Dagblad De Stentor meldt dat het pepernotenseizoen op 1 september officieel van start is gegaan. In week 36 moet het pakhuis van fabrikant Van Delft Biscuits leeg zijn. Die fabrikant neem 75 procent van de pepernootproductie voor zijn rekening. Niet iedereen blij met dat vroege tijdstip maar toch worden de pepernoten al veelvuldig verkocht.

Feest voor jong en oud

Sinterklaastijd is gewoon een fijne en gezellige periode. Voor kinderen is deze tijd ook vooral spannend. Voor ouders is het ook genieten omdat hun kinderen zo heerlijk kunnen opgaan in deechte Sinterklaassfeer. Bij het feest komt veel kijken. Denk maar aan cadeautjes, schoenzetten, gedichten schrijven en lootje trekken. En niet te vergeten de liedjes, films en de vele speciale Sinterklaasrecepten. Kortom, al deze facetten maken Sinterklaas tot een mooie traditie die in ere moet blijven.

Sinterklaas komt eraan wat komt er allemaal bij kijken

Speculaastaart, Sinterklaastaart, pepernotenijs: wat maak jij?

De traditie wordt pas echt compleet met heerlijke baksels. Buiten is het snel donker en dan maken we het binnen gezellig door met een bakje pepernoten op de bank te kruipen of de keuken in te duiken om een Sinterklaasrecept uit te proberen. Op www.brendakookt.nl vind je veel leuke, verrassende en lekkere recepten die je dit jaar eens moet uitproberen.

Nog meer inspiratie nodig?

Van banketletters tot aan recepten met pepernoten als ingrediënt, je vindt het allemaal op Brenda’s foodblog. Je kunt hier ook een keuze maken uit de 10 lekkerste Sinterklaasrecepten. De meeste recepten zijn zo klaar en daardoor ideaal om van te voren uit te gaan proberen. Als het heerlijke avondje is aangebroken, hoef jij niet meer te bedenken wat je op tafel gaat zetten om het gezin of je gasten te verrassen. Brenda’s verzameling biedt voor ieder wat wils. Je vindt er genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Er staan er ook leuke recepten tussen om eventueel samen met de kleinkinderen te maken. Dus neem snel een kijkje en doe alvast inspiratie op voor het komende Sinterklaasfeest. Voor je het weet, is het zover.

Bronnen:
www.rtlnieuws.nl
www.destentor.nl

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Een Simeon ten Holt-dag
Museum Kranenburgh in Bergen organiseert op 29 januari een dag rondom de...
Read More
0 replies on “Sinterklaas komt eraan: wat komt er allemaal bij kijken?”