Sierteelt en ANBO schenken duizenden tuinplanten aan verpleeghuizen

Steeds meer verpleeghuizen hebben speciale bezoekersruimtes waar bewoners op een veilige manier hun familie -ondanks de coronacrisis- kunnen zien en spreken. Om de tuinen en terrassen bij die ruimtes wat op te vrolijken, hebben ANBO en sierteeltkweker Dümmen Orange vandaag duizenden tuinplanten bij verpleeghuizen in het hele land bezorgd.


Het is heel verdrietig dat mensen op dit moment niet op bezoek kunnen bij hun vader, moeder of partner die in het verpleeghuis woont. Liane den Haan van ANBO: ,,Verpleeghuizen doen er van alles aan om het contact tussen bewoners en familie toch mogelijk te maken. Niet alleen met beeldbellen, maar ook door speciale bezoekruimtes met een tussen-raam in te richten. Verpleeghuizen doen dat allemaal op hun eigen manier. Sommige hebben een tijdelijke aanbouw bij een kamer op de begane grond met een deur naar buiten, andere hebben een container geplaatst, een speciale partytent of een paardentrailer. Allemaal mooie alternatieven zodat contact mogelijk is tussen familie en een verpleeghuisbewoner. Met de tuinplanten hopen we – samen met Dümmen Orange – dat we de tuin of het terras bij deze ruimtes wat kunnen opvrolijken.”

Alternatieve bezoekersruimte bij Zorgspectrum, aangekleed met de tuinplanten.

Planten eigenlijk voor de Keukenhof

Rokus Hassefras van Dümmen Orange: ,,Deze tuinplanten hebben we eigenlijk gekweekt voor onder meer de Keukenhof en andere sierteeltevenementen. Maar omdat grote evenementen door het coronavirus niet door kunnen gaan, wilden we graag dat deze planten een goede bestemming kregen. We zijn blij dat we er met deze actie van ANBO veel verpleeghuizen blij mee kunnen maken.”


Vrijwilligers

ANBO en Dümmen Orange hebben gisteren duizenden tuinplanten bij verpleeghuizen in het hele land bezorgd. Vrijwilligers van de verpleeghuizen gaan de planten vandaag en komend weekend in de tuinen planten en bakken en potten vullen voor op de terrassen. 

Foto boven:

Liane den Haan van ANBO en Rokus Hassefras van Dümmen Orange.

(Beide foto’s aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers biedt helpende hand tijdens corona

Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te...
Lees meer