Seniorenlening om dromen waar te maken

seniorenlening

Als je tussen de 60 en 74 jaar bent, zul je merken dat je niet meer overal geld kunt lenen. Gelukkig zijn er kredietverstrekkers die vinden dat ook jij je dromen waar moeten kunnen maken. Zij bieden je een seniorenlening. Wat houdt dat in?

Jij weet dat je prima in staat bent om de maandtermijnen van een lening te voldoen. Je krijgt immers iedere maand salaris of ontvangt pensioen, dus je hebt een vast inkomen. Dat banken toch terughoudend zijn bij het verstrekken van een lening, is omdat zij gesteld zijn op zekerheden. En die zekerheden zijn minder groot bij senioren. Want als jij tijdens de looptijd met pensioen gaat, daalt je inkomen misschien. En als je tijdens de looptijd overlijdt, wordt de lening niet afbetaald. Die risico’s vindt de bank niet leuk.

Seniorenlening speciaal voor jou

De seniorenlening is speciaal in het leven geroepen om de kredietmogelijkheden voor 60-plussers te vergroten. Het is een Persoonlijke Lening die je samen met je partner afsluit. De lening heeft een vaste rente en je betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing. Verder moet je het leenbedrag stapsgewijs voor je 78e jaar afgelost hebben. Jij en je partner moeten over een vast inkomen beschikken dat bovendien gedurende de hele looptijd ruim genoeg is om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

Lenen met pensioen

Bij de aanvraag wordt gekeken naar het salaris nú als je in loondienst bent, maar ook naar de te verwachten pensioeninkomsten als je tijdens de looptijd met pensioen gaat. Zijn die pensioeninkomsten (veel) lager dan je huidige salaris? Dan hoeft dat niet tot een afwijzing van de aanvraag te leiden. Wel kan het zijn dat het leenbedrag dan lager uitvalt. Ben je al met pensioen? Dan zijn vooral je AOW en je werkgeverspensioen van belang bij het bepalen van het leenbedrag. Maar ook de verwachte looptijd speelt mee. Als je 60 bent, heb je nog tijd genoeg om je lening af te lossen, als je 73 bent moet dat in 5 jaar gebeurd zijn. Omdat de maandtermijnen bij het maandinkomen moeten passen, valt het leenbedrag bij een kortere looptijd logischerwijs lager uit.

Verantwoord lenen

Een online lening aanvragen moet passen bij jouw wensen en bij je besteding doel. Kies daarom een kredietverstrekker die na de aanvraag contact met je opneemt voor een persoonlijk adviesgesprek. Om na te gaan of de seniorenlening bij jou en je partner past, gaat de adviseur dieper in op het bestedingsdoel, de inkomsten en jullie persoonlijke situatie. Je krijgt een heldere offerte en een uitleg over hoe de lening in elkaar zit en wat jullie aan totale kosten kunnen verwachten. Zo weet je zeker dat je verantwoord leent.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
The Wild Romance in concert
Op 5 november 2016 zou Herman Brood 70 jaar zijn geworden. En...
Read More
0 replies on “Seniorenlening om dromen waar te maken”