Schokgolf, explosief scenario op IJsland

Frank van Zwol publiceert met zijn nieuwe thriller Schokgolf een huiveringwekkend en uiterst explosief scenario dat zich afspeelt op IJsland. In Schokgolf stuurt de Akersloter avonturier en auteur zijn geheim agent Tom Brandt dwars door de ruige en weerbarstige natuur van IJsland.

Tom Brandt, oud-marinier en natuurfotograaf, raakt tijdens een reportage voor National Geographic betrokken bij een dramatisch ongeval in een vulkaankrater op IJsland. Was er sprake van een toevallige aardbeving of hadden de mysterieuze trillingen een andere oorzaak? Als Tom wil uitzoeken wat er precies is gebeurd, mengt zijn tweede werkgever, de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zich in de zaak.

Die stuurt hem met een groep geologen dwars door het ruige en onherbergzame binnenland om undercover een onderdeel van een geheim wapen te testen. De internationale groep wordt vanaf het begin van de expeditie geteisterd door sabotage en tegenslag en bovendien lijkt iedereen een eigen agenda te hebben. Ondertussen is een islamitische terreurcel bezig met de laatste voorbereidingen voor een aanslag die alles wat de wereld tot dusver aan terroristische aanslagen heeft gezien laat verbleken.

Alvorens hij Schokgolf schreef daalde Van Zwol zelf af in de krater van de Thrihnukagigur vulkaan, scheurde met een sneeuwscooter over de krater van de uiterst explosieve Katla en trok te voet door het binnenland van IJsland. Net als zijn vorige thrillers is ook Schokgolf gebaseerd op feiten. Van Zwol gebruikte zijn ervaringen tijdens een ski-expeditie op Groenland voor zijn debuut Het Thule-incident in 2009, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs. Een overlevingstocht door de Canadese wildernis resulteerde in Klem en na een voettocht over het arctische Spitsbergen schreef hij Niemandsland, met geheim agent Tom Brandt.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Koop een decorstuk van Schemering
Een kasteeltuin omtoveren tot een wereld vol rokende bomen, mysterieuze manen, en...
Read More
0 replies on “Schokgolf, explosief scenario op IJsland”