Rumorum voor vijf concerten naar Nederland

Rumorum, het opwindendste middeleeuwenensemble van het moment, toert van 21 tot en met 25 november door Nederland met Engelse liederen uit de twaalfde en dertiende eeuw. De jonge groep maakt een bliksemcarrière en won bij de York Early Music Competition al meerdere prijzen. Voor dit nieuwe concertprogramma koos ensembleleider Grace Newcombe geestelijke muziek die in middeleeuws Engeland in de volkstaal werd gezongen.

Deze tournee is het resultaat van het promotieonderzoek van Newcombe aan de Universiteit van Southhampton, dat met deze concerten voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd. Dit programma geeft oudemuziekliefhebbers een kijkje in het repertoire van geestelijken en prekers in de hoge middeleeuwen, van moraalliederen tot Marialiederen en wereldlijke liederen.

Rumorum is gebaseerd in Bazel, waar de leden elkaar vonden aan de Schola Cantorum, en richt zich op middeleeuws repertoire. In 2015 trad Rumorum op in de Fringe van het Festival Oude Muziek en dit jaar werd de groep geselecteerd voor het prestigieuze project EEEmerging in Ambronay (FR). Inmiddels treedt het ensemble in heel Europa op. De leden spelen naast Rumorum in diverse andere bekende ensembles, waaronder Sequentia, Ensemble Leones en The Boston Camerata.

Het Seizoen Oude Muziek, van de makers van het Festival Oude Muziek, staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België. Meer informatie op www.oudemuziek.nl (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

De aardigste Amsterdammer

Op 9 november is Ineke Derks Schoenmakers tot Aardige Amsterdammer gekozen. Dit gebeurde...
Lees meer