Ruim 62% van de Nederlanders is bang voor een burnout

Wie heeft het tegenwoordig niet (te) druk? We hebben een drukke baan, willen sporten, gezond eten, hebben wellicht kinderen en willen daarnaast ook nog onze relaties onderhouden. Uit onderzoek van Healthy Fest en Fitgirls.nl blijkt dat ruim 62,7% van de respondenten vreest voor een burnout.

Tegenwoordig stellen we hoge eisen aan onszelf, nemen we steeds meer hooi op ons vork en vinden we het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. De symptomen van een burnout kunnen dan al snel op de loer liggen; chronische vermoeidheid, bang om te falen en veel piekeren. Om een burnout te voorkomen is het belangrijk om je energie goed te verdelen en te werken aan een gezond lichaam en geest. Regelmatig sporten helpt niet alleen voor een sterker lichaam, ook is het een goede manier om sterkere mind op te bouwen, meer rust te vinden en dichterbij de kern van het probleem te komen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Healthy Fest, het meest gezellige en gezonde festival van Nederland. Van 8 tot en met 10 juni 2018 kunnen bezoekers nieuwe sporten uitproberen, meer leren over voeding en gezondheid, mindfulness workshops volgen en natuurlijk ontspannen in CenterParcs de Eemhof. De workouts, ontspanningssessies en motiverende lezingen worden aangeboden door onder andere Arie Boomsma, Kasper van der Meulen en Richard de Leth.

Aan het onderzoek hebben in totaal 1921 respondenten meegewerkt. De resultaten zijn verzameld via een poll op de website van Fitgirls.nl. Fitgirls.nl is een snelgroeiende community die zich focust op unieke content op het gebied van mindset, balans, training, voeding en ontspanning.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Expositie Ayako Rokkaku “Fumble in colors, tiny discoveries”

Museum Jan van der Togt in Amstelveen presenteert met trots de tentoonstelling...
Lees meer