Royal Opera House presenteert Richard Wagner’s Die Walküre, opera in drie bedrijven

DIE WALKURE ; Music by Richard Wagner (1813-1883) ; Bryn Terfel (as Wotan) and Sarah Connolly (as Fricka) ; The Royal Opera ; At the Royal Opera House, London, UK ; 11 September 2012 ; Credit: Clive Barda / Royal Opera House / ArenaPAL ;

LIVE in 60 Nederlandse bioscopen op zondag 28 oktober om 17.55 uur

Met 11 ballet- en operavoorstellingen, die live in meer dan 1.000 theaters in 40 landen wereldwijd worden vertoond, brengt Royal Opera House ook in seizoen 2018/2019 een breed scala aan voorstellingen die allen live vanuit het wereldberoemde Covent Garden worden uitgezonden. Op 28 oktober is het de beurt aan Die Walküre, Richard Wagners tweede opera uit het mythische epos “Der Ring des Nibelungen”. Onder leiding van dirigent en muzikaal directeur van Royal Opera House, Antonio Pappano, brengt een internationale cast van Wagnerspecialisten dit adembenemende verhaal tot leven.

Wagners Der Ringdes Nibelungen-cyclus is een van de grootste operawerken ooit. De complete cyclus van vier opera’s vertelt het adembenemende verhaal over de opkomst en ondergang van een wereld die is gestoffeerd met goden, helden en monsters. In dit mythische epos worden alle menselijke emoties die daaruit voortvloeien buitengewoon indringend vertaald in muziek. Die Walküre is de tweede opera van de cyclus en bevat een aantal muzikale hoogtepunten uit Der Ring des Nibelungen, zoals de sprankelende Tovervuurmuziek en de opzwepende Walkürenrit. Maar centraal in deze opera vol muzikaal vuurwerk en Noorse mythologie, staan de complexe relaties tussen de onvergetelijke personages, onder wie de tweeling Siegmund en Sieglinde, en Wotan en zijn Walküre-dochter Brünnhilde.

Royal Opera House viert dit jaar een jubileum van 10 jaar live bioscoopvoorstellingen, waarmee ze de mondiale marktleider is op het gebied van opera- en balletvoorstellingen in de bioscoop. Het seizoen 2017/2018 was het succesvolste jaar ooit voor Royal Opera House met wereldwijd meer dan één miljoen verkochte kaartjes. Het wereldwijde publiek heeft inmiddels ook toegang tot diverse livestreams en on-demand mogelijkheden via het Royal Opera House YouTube kanaal, dat het grootste YouTube kanaal is van welke kunstorganisatie dan ook in de wereld. Voor meer informatie ga je naar de geheel vernieuwde site: royaloperahouse.nl (Foto: DIE WALKURE. Bryn Terfel as Wotan (c) ROH 2012. Photograph by Clive Barda)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Bibliotheek met ruim 80.000 gesproken boeken voor ouderen met slecht zicht

Wie slecht ziet of om een andere reden niet op de ‘reguliere’...
Lees meer