Rembrandts huis nu virtueel te bezoeken als 360 experience

Rembrandts monumentale huis aan de Jodenbreestraat in Amsterdam bezoeken kan nu niet. Museum Het Rembrandthuis maakt een bezoek aan het unieke museum nu wel mogelijk door een virtuele 360 experience. In ultra scherpe beeldkwaliteit word je persoonlijk rondgeleid door de kamers van Rembrandts historische huis en leer je de kunstenaar beter kennen. Ontdek de 360 experience nu op rembrandthuis.moyosaspaces.com.

Op de stoep voor het museum word je welkom geheten door een rondleider naar keuze. Volwassenen krijgen een rondleiding door Lidewij de Koekkoek, directeur van Museum Het Rembrandthuis. Speciaal voor jongeren is er een rondleiding door Julia Alvares. Zij laten je Rembrandts huis zien en vertellen je over het persoonlijke leven van Rembrandt, zijn familie, zijn opdrachtgevers en zijn leerlingen. Vervolgens kun je zelf op interactieve elementen klikken en nog meer ontdekken. In de etskamer bekijk je een demonstratie over hoe Rembrandt zijn etsen maakte. In het atelier van Rembrandt leer je hoe de kunstenaar zijn eigen verf bereidde. Wie liever wat kunstwerken van dichtbij bekijkt, kan terecht in het prentenkabinet. Uniek is het bezoek aan Rembrandts kleine kantoortje: in het museum kun je deze ruimte niet betreden, virtueel wel.

Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: “We hebben bewust gekozen voor twee rondleidingen in plaats een leeg, virtueel museum. Zo wordt de 360 experience rijker en persoonlijker. Het verhaal van Rembrandts huis is immers ook persoonlijk: de kunstenaar beleefde er lief en leed, succes en verlies. De komende jaren gaan we nog meer rondleiders met hun eigen perspectieven toevoegen aan de 360 experience, en ook nog meer verhalen en interactieve elementen.”

De 360 experience van Museum Het Rembrandthuis is ontwikkeld in samenwerking met Moyosa Media, dat vergelijkbare concepten heeft ontwikkeld voor onder andere de National Gallery London en vele grote merken wereldwijd.
Foto: aangeleverd
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het Scheepvaartmuseum vernieuwt. Herinrichting presentatie: nadruk op collectie, onderzoek en gebouw
Op 10 mei 2019 opent Het Scheepvaartmuseum twee geheel nieuwe vaste presentaties:...
Read More
0 replies on “Rembrandts huis nu virtueel te bezoeken als 360 experience”