Queen musical ‘We will rock you’ naar Nederland

Queen musical 'We will rock you' naar Nederland

Spectaculaire nieuwe, Engelstalige versie van de rockmusical

TEC Entertainment heeft bekend gemaakt dat WE WILL ROCK YOU in het najaar van 2019 de opvolger wordt van The Addams Family en Jesus Christ Superstar. De geheel eigen, spectaculair nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peep Arrow Entertainment. De audities voor WE WILL ROCK YOU beginnen in oktober 2018.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder blij de opvolger van The Addams Family en Jesus Christ Superstar te kunnen aankondigen. ,,De muziek van Queen is tijdloos en spreekt een publiek van alle leeftijden aan. Toen ik jaren geleden in Londen WE WILL ROCK YOU voor het eerst op het toneel zag was ik laaiend enthousiast. Dat TEC Entertainment nu het vertrouwen heeft gekregen om een geheel eigen versie van dit rockspektakel te mogen maken, is een droom die uit komt.”

Regisseur Massimo Piparo, die ook verantwoordelijk is voor de regie van Jesus Christ Superstar met in de titelrol Ted Neeley, is bijzonder gepassioneerd over de nieuwe productie van WE WILL ROCK YOU. ,,Het is een prachtige uitdaging om van deze succesvolle rockmusical, die over de hele wereld volle zalen heeft getrokken, een geheel nieuwe eigen versie te gaan maken. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat Nederland een bijna onuitputtelijke bron lijkt te hebben aan fantastische zangers en ik kan niet wachten om met hen aan dit geweldige avontuur te gaan beginnen.”

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie van WE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 15 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 17 landen te zien geweest.

De Britse rockgroep Queen, bestaande uit Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, is een van de meest populaire rockbands allertijden. Queen bracht 15 studio en 7 live-albums uitgebracht en in totaal verkochten ze meer dan 300 miljoen albums. Alleen al in Nederland had Queen 22 Top 10 hits, waaronder onder andere ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’ ‘Somebody To Love’, ‘Crazy Little Thing Called Love’,  ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want to Break Free’, ‘We Are The Champions’ en ‘We Will Rock You’. In de door NPO Radio 2 uitgezonden Top 2000 was Queen in 2017 te horen met maar liefst 27 nummers.

Aanmelden voor de audities van WE WILL ROCK YOU, die plaatsvinden in de tweede helft van oktober 2018, kan alleen als men in het bezit is van een relevante opleiding en/of werkervaring, voor maandag 8 oktober 2018 op www.tec-entertainment.com

(Foto: Tec Entertainment)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Aantal freelancers van 55+ met meer dan tiende gestegen in 2018

Bedrag dat opdrachtgevers aan freelancers uitgeven met 7% gestegen   Het aantal freelancers...
Lees meer