Provincie past bermen aan om veiligheid N-wegen te verbeteren

De provincie pakt op 16 locaties de bermen aan om de veiligheid van de N-wegen te verbeteren. 9 daarvan stonden al op de planning, maar daar komen 7 projecten bij.


De bermen worden veiliger gemaakt door bermverharding en het plaatsen van geleiderails. Bermverharding houdt in dat het gedeelte direct naast de weg wordt verhard, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken. Denk bijvoorbeeld aan betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Een geleiderail (soort vangrail) moet voorkomen dat voertuigen die van de weg raken, tegen een hard obstakel (zoals een boom) aanrijden.


Financiering

De totale kosten voor de veiligheidsmaatregelen komen op ruim €10,7 miljoen. De provincie ontvangt €1,6 miljoen euro subsidie van het Rijk. 


Werkzaamheden bermen

De bermen worden vóór 2024 aangepast. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor vragen over werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt via 0800 – 020 06 00 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.

Foto: aangeleverd door Provincie Noord-Holland

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Anton de Kom-lezing 2019 door Kathleen Ferrier
Dinsdag 18 juni verzorgt Kathleen Ferrier de jaarlijkse Anton de Kom-lezing in...
Read More
0 replies on “Provincie past bermen aan om veiligheid N-wegen te verbeteren”