Polderschuur opent haar schuurdeuren voor publiek

Kom op zaterdag 3 november kijken in de Polderschuur, de nieuwe behuizing van het landbouwerfgoed van Haarlemmermeer. Op donderdag 29 maart jl. kreeg de restauratiegroep van Meer-Historie de sleutel van deze schuur overhandigd. Na maanden voorbereiding en hard werken is de gehele collectie historische landbouwobjecten nu verhuisd naar het nieuwe ruime onderkomen. Op zaterdag 3 november opent wethouder Reneman om 11.00 uur onder luid geraas, geronk en geknal de Polderschuur. Iedereen is welkom.
De Polderschuur is een van de erfgoedlocaties van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Hier worden historische landbouwobjecten gerestaureerd door een restauratieploeg. Een deel van de gerestaureerde objecten is te zien in de vaste tentoonstelling van Historisch Museum. Het andere deel wordt beheerd in de Polderschuur. Op 3 november krijgt het publiek de kans om een kijkje te nemen naar het bewegend en mobiel erfgoed van Haarlemmermeer. De restauratieploeg leidt het publiek rond. Natuurlijk is er koffie en taart op deze feestelijke dag. De schuurdeur gaat weer dicht om 17.00 uur.

De Polderschuur is te vinden op de Spieringweg 536 A in Vijfhuizen. Parkeren kan bij de ingang van het naastgelegen Herdenkingsbos, 50 meter richting Vijfhuizen aan de Spieringweg. Voor mindervaliden is er ruimte op het terrein van de Polderschuur. Toegang tot de Polderschuur is gratis. Meer informatie: www.haarlemmermeermuseum.nl (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Over bloemetjes en bijtjes
Schoorl – Staatsbosbeheer organiseert jaarlijks met de imkers van Bijenvereniging Noord-Hollands-Midden een...
Read More
0 replies on “Polderschuur opent haar schuurdeuren voor publiek”