Plus Wandel4daagse Alkmaar zonnig van start

Vanochtend is vanaf de ijsbaan in Sportcomplex De Meent de Plus Wandel4daagse Alkmaar van start gegaan. Jaap Bond, gedeputeerde Toerisme & Recreatie van de Provincie Noord-Holland, gaf het officiële startschot van deze elfde editie. Zesduizend sportieve wandelaars gaan de komende dagen de prachtige omgeving rondom Alkmaar onder zonnige omstandigheden verkennen.  Vandaag begonnen zij met de Strand- en Duinenroute richting Egmond en Bergen.

Bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar leggen de wandelaars elke dag één van de vijf afstanden af: 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. Op deze eerste wandeldag werd er vanaf de vernieuwde ijsbaan De Meent gestart met de Strand- en Duinenroute. Ieder jaar voor velen een favoriete route, vanwege de prachtige stukken over het Noordzeestrand en door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ook komen de wandelaars van alle afstanden feestelijk samen bij de karakteristieke Ruïnekerk in het centrum van Bergen.

Op donderdag wordt het wandelprogramma vervolgd met de BroekerVeilingroute langs vele molens en een bezoek aan Museum BroekerVeiling. Vrijdag starten in het AFAS Stadion ook de wandelaars aan de Halve 4daagse. Deze dag staat in het teken van de vernieuwde Heilooërroute, hoogtepunten zijn de nieuwe stempelpost op Landgoed Willibrordus, het Onze Lieve Vrouw ter Nood en het Noordhollands Duinreservaat.

Zaterdag wordt d’Oude Stadroute gelopen met als afsluiting de intocht dwars door het centrum van Alkmaar, door de Grote Kerk en over de fameuze rode loper naar de finish op het Waagplein. Op het plein wacht voor iedereen een groots muzikaal onthaal, door DJ Bobby E en presentator & zanger Joost de Vries. Hoogtepunt zal het speciale optreden zijn van zangeres Country Wilma.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Uitgewoond, serie over het verborgen leed van bejaarden
De serie Uitgewoond beleefde onlangs haar première online, maar wordt nu ook...
Read More
0 replies on “Plus Wandel4daagse Alkmaar zonnig van start”