Piepjong, voor wie 100 wil worden

Op 27 november verschijnt Piepjong een boek voor iedereen die honderd wil worden. Piepjong biedt de lezer een reis langs de laatste wetenschappelijke inzichten, mythes en wijsheden over de oudste obsessie van de mens: hoe kunnen we langer leven? Bill Gifford beschrijft de wetenschappelijke kant van het ouder worden, van zaken als rimpels en kaalheid tot details over veranderingen in onze lichaamscellen. Met veel voorbeelden, adviezen en anekdotes. Waarom worden sommige mensen moeiteloos honderd (of ouder)? Helpen bepaalde medicijnen of supplementen hierbij? Is het waar dat je feitelijk gedood wordt door je eigen lichaamsvet? En hoe kun je je levensduur beïnvloeden door te sleutelen aan de programmering van je genen?

In Piepjong scheidt Gifford zin en onzin binnen de stroom van informatie die zich opdringt aan de steeds ouder wordende samenleving. Hij wapent de lezer met de best mogelijke adviezen over wat je wel en niet moet doen, en over welke levensveranderende behandelingen binnen handbereik liggen.
Bill Gifford is een Amerikaanse journalist die veel publiceert op het gebied van wetenschap, sport en gezondheid. Hij is een fervent fietser, skiër, hardloper en eter. En hij wil minstens honderd worden, net als zijn grootmoeder.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Kaartverkoop Victorie! gestart
De kaartverkoop voor het grootse theaterproject Victorie! is gestart. Op de website viervictorie.nl...
Read More
0 replies on “Piepjong, voor wie 100 wil worden”