Piano centraal tijdens Marquette Classique

Chateau Marquette aan de Marquettelaan 34 in Heemskerk maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel. Op zondag 19 januari van 11.00 tot 12.30 uur spelen Gregor Dešman (foto boven) en Anto Bayram Karamenderes (foto onder) samen op de vleugel (4-mains).

Quatre-Mains is een vorm van pianospelen waarbij twee pianisten betrokken zijn. In quatre-mainsstukken nemen twee spelers plaats aan één piano, waarbij de ene speler de hogere registers van de piano bespeelt (de discant) en de andere speler de basregisters. Een bijzondere vorm van

musiceren. Gregor Dešman volgde muziekopleidingen in Slovenië, Italië, Kroatië en Nederland. Hij studeerde summa cum laude af met het derde pianoconcert van Bartok. Daarnaast volgde hij een opleiding kamermuziek in Italië en werd hij masterstudent bij prof. Naum Grubert aan het Koninklijk

Conservatorium. Hij trad op in diverse landen, onder meer met Beethovens vijfde pianoconcert.

Anto Bayram Karamenderes komt uit Bulgarije en studeerde in Sofia, Frankrijk, België en Nederland. Ook hij volgde zijn master-studie aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Prof. Naum Grubert. Al op jonge leeftijd speelde hij op menig podia in verschillende landen in Azië en Europa. Hij won onder meer de ‘Grand Prix’ en de prijs voor ‘Best interpretation from Chopin’ op de ‘Varna international piano competition’. Populair is zijn recital-programma ‘Karamenderes plays Rachmaninoff’. Vorige maand was hij de winnaar van Vught Klassiek.

Derde zondag

Al meer dan een jaar biedt Chateau Marquette iedere derde zondag van de maand plaats aan jong klassiek talent. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van een concert een stembiljet kunnen invullen, waarin ze kunnen aangeven wie van de jonge talenten een plekje in de finale van september 2020 verdient. Elk concert wordt vooraf gegaan door de prelude. Dit is een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis Heemskerk.

Kaarten

De entreeprijs voor het concert bedraagt 12,50 per persoon (inclusief een kop koffie/thee en een glas prosecco). Jongeren tot 19 jaar betalen slechts 6,25 als entreeprijs. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail naar classique@hotel-marquette.com te sturen met daarin het aantal personen. Ook via de agenda op www.hotel-marquette.com kan men zich aanmelden. (foto’s: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
De mannen zetten hun hoed weer op
Zondag 29 oktober zetten de leden van de Gilde der beHOEDers voor...
Read More
0 replies on “Piano centraal tijdens Marquette Classique”