Paul Groot en Laetitia Gerards in ‘A Little Night Music’ bij de Nederlandse Reisopera

Van 16 maart t/m 9 april 2019 reist Stephen Sondheims muzikale zedenkomedie A Little Night Music door het land. Paul Groot, Laetitia Gerards, Susan Rigvava-Dumas, Job Greuter, Guido Spek en Alexander de Jong vertolken hoofdrollen in de productie van de Nederlandse Reisopera, die wordt geregisseerd door Zack Winokur. De première is zaterdag 16 maart in het Enschedese Wilminktheater.

Advocaat Fredrik Egerman, een ietwat saaie veertiger, is getrouwd met de 18-jarige Anne. Na een jaar is het huwelijk nog altijd seksloos. Henrik, de 19-jarige zoon van Fredrik uit een vorig huwelijk, is verliefd op de jonge vrouw van zijn vader. Gefrustreerd door Annes afwijzingen zoekt Frederik troost bij de actrice Desirée Armfeldt. Hij woonde ooit met haar samen maar zij heeft nu een relatie met Carl-Magnus Malcolm, de lompe echtgenoot van de jaloerse gravin Charlotte. Tijdens een weekend in het huis van Madame Armfeldt, de moeder van Desirée en oma van Fredrik en Désirees dochter Fredrika, treffen alle personages elkaar en lopen de spanningen flink op.

Opera of musical? Het werk van Stephen Sondheim onttrekt zich aan zulke genrewetten. Met zijn onweerstaanbare muzikale zedenkomedie A Little Night Music sleepte Sondheim in 1973 maar liefst vijf Tony Awards in de wacht. Bij de muziek – onder meer zijn grootste hit Send in the Clowns – liet hij zich inspireren door klassieke componisten, maar creëerde hij wel een volstrekt eigen geluid. De titel van het stuk is afgeleid van Mozarts Eine kleine Nachtmusik; het verhaal leende Sondheim van Bergmanns film Glimlach van een Zomernacht over een seksuele stoelendans in de hogere Zweedse kringen. Volgens de jonge Amerikaan Zack Winokur, die het tragikomische en altijd actuele stuk nu regisseert met een bijzondere mix van opera- en musicaltalenten, gaat A Little Night Music vooral over “verlangen, vervuld en onvervuld”. Voor speeldata en tickets kijk op www.reisopera.nl

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Lekke band spelbreker bij vakantiereis
De ANWB Alarmcentrale heeft de afgelopen maand al 2300 vakantiegangers moeten helpen...
Read More
0 replies on “Paul Groot en Laetitia Gerards in ‘A Little Night Music’ bij de Nederlandse Reisopera”