Over bloemetjes en bijtjes

Schoorl – Staatsbosbeheer organiseert jaarlijks met de imkers van Bijenvereniging Noord-Hollands-Midden een bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deze tentoonstelling is de hele maand augustus te zien en laat het publiek kennismaken met wilde bijen en honingbijen.

Van de meer dan 300 soorten bijen in Nederland leven minstens 76 soorten in de Schoorlse Duinen. In het buitencentrum laten imkers zien hoe de bijenvolken in een demonstratiekast en een korf leven. Vooral het zoeken naar de koningin met haar hofhouding in de demonstratiekast is zowel voor kinderen als volwassenen bijzonder. Beide volken hebben een verbinding naar buiten zodat iedereen de bijen ook ziet vliegen. Zelf de bijen in de Schoorlse Duinen ontdekken? Neem dan de paarse wandelroute die door het open duin en langs de mooiste heidevelden gaat. Vraag ernaar aan de balie in het buitencentrum. Op verschillende dagen tijdens de expositie zijn er activiteiten, zoals honing slingeren en was smelten. Vrije inloop tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag  van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Telefoonnummer 072 509 33 52 Betaald parkeren van 10.00-19.00 uur. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Grootbeeldfilm Great White Shark in Omniversum
Vanaf dinsdag 24 april draait Great White Shark een halfjaar in het...
Read More
0 replies on “Over bloemetjes en bijtjes”