Opera Macbeth, Stadsschouwburg Velsen, 14 en 15 april 2018

Zaterdag 14 april is de première van de opera Macbeth in de Schouwburg Velsen, uitgevoerd door operakoor Bel Canto. Een historisch drama van William Shakespeare (1606) en 240 jaar later op muziek gezet door Giuseppe Verdi (1847).

Om het jaar zet Bel Canto een volledige opera op de planken met professionele solisten in de hoofdrollen. Lady Macbeth wordt vertolkt door Francis van Broekhuizen (zie foto), bekend van radio en TV. Macbeth is één van de meest meeslepende opera’s van Verdi. Het echtpaar Macbeth gaat letterlijk over lijken om de macht over te nemen. Uiteindelijk loopt het slecht voor hen af. De regie, in handen van Xandra Mizée, heeft gekozen voor een authentieke uitvoering. De opera wordt muzikaal geleid door Marco Bons.

Operaspecialist Huub van ’t Hek geeft op zaterdag voor belangstellenden een voorbeschouwing en regisseuse Xandra op zondag. Kaarten kosten € 30,00 (inclusief garderobe, programmaboekje, drankje in de pauze en indien gewenst een voorbeschouwing). Aanvang zaterdag 20.15 uur (incl. voorbeschouwing 19.30 uur), zondag 14.00 (incl. voorbeschouwing 13.15 uur).

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Boek Onvoltooid

Deze maand is het boek Onvoltooid verschenen over 435 vroeg overleden bekende...
Lees meer