Open Monumentendag: Vaar mee met stoomschip Christiaan Brunings

Op 14 en 15 september is het ‘Open Monumentendag’. Het thema dit jaar is: Plekken van plezier. Het Scheepvaartmuseum organiseert in het kader van Open Monumentendag zes gratis vaartochten met het unieke stoomschip Christiaan Brunings. 

Stoomschip Christiaan Brunings

Aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum ligt het stoomschip Christiaan Brunings, een ijsbreker uit 1900. Het schip was afgeschreven voor de sloop, maar Rijkswaterstaat nam het initiatief in 1968 het schip hiervoor te behoeden en het een nieuw leven in te blazen. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en dankzij de steun van diverse bedrijven vaart de Christiaan Brunings nog steeds uit. Zijn vaste ligplaats is bij Het Scheepvaartmuseum.


Gratis vaartocht voor jong en oud

De Christiaan Brunings vaart tijdens het Open Monumentenweekend drie keer per dag uit. De vaartocht van circa 60 minuten brengt je onder andere langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk, de Ertshaven en Passenger Terminal Amsterdam. Natuurlijk kun je aan boord ook in de salon rondkijken en vragen stellen aan de bemanning over het schip. De vaartijden zijn: 11.00, 13.00 en 14.30 uur en vertrekpunt is de steiger van de Noordvleugel van Het Scheepvaartmuseum. Let op: i.v.m. veiligheid mogen kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene aan boord.


Aanmelden

Meevaren is gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum; wees er op tijd bij, want vol is vol!


Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum presenteert topstukken uit één van de meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak, toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers. Met 350.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 5 van de meest populaire, leerzame dag attracties van Nederland en is daarmee een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Hoe weet je of het tijd is voor een leesbril?

Ben je de 50 gepasseerd? Dan is de kans groot dat je...
Lees meer