Opa en Oma Dag: duizenden grootouders door kleinkinderen en ANBO verrast

Veel opa’s en oma’s kunnen door het coronavirus hun kleinkinderen niet zien. Dat is natuurlijk heel verdrietig. Daarom riep ANBO alle kleinkinderen afgelopen week op om hun liefste opa of oma samen met ons te verrassen. Heel veel kinderen deden dat en daardoor krijgen duizenden opa’s en oma’s in het hele land nu een mooie kamerplant thuis bezorgd.


Liane den Haan van ANBO: ,,We wilden graag een Opa en Oma dag organiseren, want we horen van veel ouderen dat ze hun kleinkinderen heel erg missen. Het advies van het RIVM is om contact met oudere mensen zoveel mogelijk te beperken en dat maakt het er natuurlijk niet gezelliger op. Toen wij sierteeltkweker Dümmen Orange vertelden dat we graag heel veel opa’s en oma’s een hart onder de riem wilden steken, reageerden zij meteen heel enthousiast. Ze gaven ons duizenden Anthuriums en daarmee kunnen we heel veel mensen – namens hun kleinkinderen – blij maken.”


Goede bestemming

Mario Nederpelt van Dümmen Orange: ,,We zijn heel blij dat onze anthuriums op deze manier een mooie bestemming krijgen. Anthuriums zijn sterke planten, dus de grootouders kunnen er hopelijk een lange tijd van genieten.”


Hulp bij bezorgen van alle planten

Liane den Haan: ,,We hebben zondag 17 mei uitgeroepen tot Opa en Oma Dag. En die dag kregen heel veel grootouders een plant thuis bezorgd. Maar we kregen zoveel aanvragen dat we ook komende week nog bezig zijn om de planten bij alle opa’s en oma’s af te leveren. We worden daarbij geholpen door de buitendienstmedewerkers van energiebedrijf Vattenfall. Zij kunnen op dit moment hun normale werk niet doen en wilden ons graag helpen bij het bezorgen van alle planten. Waarbij ze uiteraard op 1,5 meter afstand van de oudere mensen blijven.”

Foto:

Jesse (11 jaar) verrast zijn oma (mevrouw Verstoep, 92 jaar). (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Nachtvlindernacht
Van 3 tot 5 juni vindt voor de twaalfde keer de Nationale Nachtvlindernacht...
Read More
0 replies on “Opa en Oma Dag: duizenden grootouders door kleinkinderen en ANBO verrast”