Op zoek naar kalfjes van de Schotse hooglanders

In natuurgebied de Lange Bretten tussen Amsterdam Nieuw-West en het havengebied Westpoort is mooi te zien dat natuur vanzelf kan ontstaan. Een deel van het voor de havens opgespoten zand bleef ongebruikt liggen, diverse bomen en struiken grepen hun kans. Daar danken we het natuurgebied aan dat in beheer is bij Landschap Noord-Holland. Op zaterdag 14 augustuskun je met boswachter Marion Scherphuis op zoek naar de kudde Schotse hooglanders die er graast. 

Beheer van de natuur

Sinds 2009 graast er een kudde Schotse hooglanders in de Lange Bretten. Deze runderen zijn populair bij natuurbeheerders, want ze hebben nauwelijks zorg nodig. Dankzij hun langharige vacht kunnen ze de strengste winters met gemak weerstaan. Het zijn heel goedaardige dieren en prachtig om te zien. Volwassen stieren kunnen wel 800 kilo wegen! Door het grazen zorgen ze voor open plekken en veel afwisseling in de natuur. De boswachter laat je zien wat voor nuttige rol deze mooie dieren spelen bij het beheer van de Lange Bretten. 

Voor het hele gezin

Wandelschoenen of laarzen zijn noodzakelijk in dit ruig begroeide gebied waar nauwelijks mensen komen. Een leuke excursie voor het hele gezin!

Gaat u mee?

Zaterdag 14 augustus, 15:00 – 16.30 uur

Vertrekpunt: Speeltuin aan de Australiëhavenweg, Amsterdam.

Kosten: Volwassenen € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar. 

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Foto: Schotse hooglanders met kalf. Fotograaf: Roelf Hovinga

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Nationale Tuin & Klimaat Route officieel van start
Op 3 december is met één druk op de knop de Nationale...
Read More
0 replies on “Op zoek naar kalfjes van de Schotse hooglanders”