Op natuurexcursie in Noord Holland: het mag weer!

Goed nieuws: het is eindelijk weer mogelijk om natuurexcursies te organiseren. Op het platform LocalNatureGuide.com bieden vanaf deze week natuurgidsen hun excursies weer aan, zoals vogels kijken, wildplukexcursies, wildsafari en survivaltochten in de natuur. Kies jouw favoriete gids en trek eropuit!

Local Nature Guide lanceerde afgelopen jaar met groot succes. In slechts enkele maanden boekten honderden natuurliefhebbers excursies via het platform. Toen kwam corona. “Helaas moesten we alles stilleggen door de coronamaatregelen. Dat was een flinke klap”, vertelt mede-oprichter Erik van Bemmel. “Het heeft even geduurd, maar we zijn nu vooral heel erg blij dat we weer mogen starten. De zomer is inmiddels aangebroken en dit is een fantastische tijd om de natuur te ontdekken.”

Ook voor de  gidsen op het platform is dit goed nieuws. ”De gidsen zijn veelal ZZP’ers die blij zijn dat ze weer excursies mogen geven”, aldus Erik. “Op veel van hen zullen de coronamaatregelen ook financieel flinke invloed hebben gehad, dus hopelijk trekt dat nu weer snel aan.”

Noord Hollandse natuurgidsen

In Amsterdam is onder meer natuurgids Arja Helmig te boeken. Arja Helmig heeft een fascinatie voor voedselbossen. ‘Een voedselbos betekent voedsel verbouwen, waarbij je samenwerkt met de natuur. Je oogst van veel onbekende eetbare bomen, struiken, klimmers en kruiden. Want natuur is geweldig, maar nog leuker als je eruit kunt eten!’

Met Milou Peperkamp uit Diemen gaat het ‘off-the-beaten track en een tikkeltje anders. Als natuurgids sla ik graag linksaf bij het overwoekerde paadje als anderen rechts het pad volgen’.  Ze geeft onder meer meerdaagse survivaltrainingen, maar is ook te boeken voor een excursie in de natuur rondom Amsterdam.

Ontdek jij liever per kano het prachtige Waterland? Ga dan met ervaren en gedreven natuurgids Majel Tromp op pad. Tijdens een Wetlands Safari ontdek je prachtige slootjes en zie je heel veel watervogels van dichtbij.

Jouw perfecte gids of activiteit

Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van bij een organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat. Wil jij een gids die alles weet over vogels, iemand die goed is met kinderen of gewoon lekker struinen door de duinen? Op basis van reviews, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de  perfecte gids voor jou.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Camper of caravan huren steeds populairder
Huren is een laagdrempelige manier om kennis te maken met kamperen: je...
Read More
0 replies on “Op natuurexcursie in Noord Holland: het mag weer!”