Ook zin in uitjes met leuke luitjes?

,,Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben naar de website van Leuke Luitjes gegaan en heb daar aangegeven dat ik wel zin had om een stukje te gaan fietsen. Na een paar dagen kreeg ik een bericht dat een buurtgenootje dat ook wilde, dus toen hebben we meteen een afspraak gemaakt.” De 76-jarige Henny is enthousiast over haar fietstochtje met Nel. ,,Er zijn zoveel gelijkgestemde mensen in mijn buurt die ik nog niet ken.”

www.leukeluitjes.nl is een website waar ouderen elkaar kunnen vinden om iets leuks te gaan doen. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s, maar hoe leuk is het om die met leeftijdsgenoten uit te voeren? Denk aan samen wandelen, koken, een dagje uit, een bezoek aan een museum of een spelletje doen. Er zijn verschillende activiteiten waar men uit kan kiezen. Mensen worden simpelweg aan elkaar gekoppeld aan de hand van hun opgegeven activiteit en hun postcode. Het zijn dus altijd mensen uit de buurt, waardoor het daarna ook makkelijker wordt om elkaar op te blijven zoeken. En mocht het niet goed bevallen zijn, dan zijn er vast anderen in de buurt om iets samen te doen.

Ook mensen die zich niet tot de groep ouderen rekenen kunnen zoeken naar leuke luitjes. Meedoen is eenvoudig en gratis. Na aanmelding wordt er per email een koppeling gemaakt met iemand anders uit dezelfde buurt die graag dezelfde activiteit wil ondernemen. Buurtgenoten bepalen zelf wanneer en wat ze gaan doen. Leuke luitjes is veilig: alleen de vier cijfers van de postcode zijn bekend. Kijk op www.leukeluitjes.nl voor meer informatie.

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Openluchtfilms bij Het Ketelhuis

Van zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 29 augustus zijn er...
Lees meer