Ode aan de liefde opgetekend door trouwambtenaar Dirk Zeelenberg


In Ode aan de liefde geeft Zeelenberg een kijkje achter de schermen van (trouw)minnend Nederland met liefdevolle, ontroerende, pijnlijke, opmerkelijke, grappige, hilarische maar vooral herkenbare verhalen over familie, vertrouwen, ruzie, hoop, ziekte, vriendschap, dromen, twijfel en natuurlijk het ja-woord. Ode aan de liefde is vanaf 15 november verkrijgbaar.

Na de overweldigende ontvangst van zijn eerste boek Niet bepaald een succesverhaal (65.000 verkochte exemplaren) heeft Dirk Zeelenberg (1969) de smaak van het schrijven te pakken gekregen.
Niet alleen het boek, maar ook de talloze speeches voor de stellen die hij de afgelopen jaren als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand heeft mogen trouwen, zijn van zijn hand. Hoewel het grote publiek hem kent als acteur, is het voltrekken van huwelijken zijn grote passie geworden. Dus dáár moest zijn tweede boek over gaan.

Dirk Zeelenberg: ,,Als acteur in Divorce kwam ik tot mijn vreugde in de meest opmerkelijke situaties terecht. Maar ik ontdekte dat het echte leven daar nog een flinke schep bovenop blijkt te doen. Schoonloeders, familieschandalen, last minute afzeggingen en verrassingshuwelijken; ik heb het allemaal meegemaakt. Ik deed het bijna in m’n broek van het lachen en hield het niet droog van ontroering. Maar bovenal heb ik meegeleefd en genoten. De buitengewoon persoonlijke verhalen over de liefde en het leven hebben me zonder uitzondering geïnspireerd en vooral tot op het bot geraakt. Waar ik bijzonder dankbaar voor en trots op ben. Daarom vind ik dat ik ze niet voor mezelf mag houden.” 


Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Maaike Ouboter presenteert intiem festival in Amsterdamse Bos
Op zondag 4 augustus is het Amsterdamse Bostheater het podium van een...
Read More
0 replies on “Ode aan de liefde opgetekend door trouwambtenaar Dirk Zeelenberg”