Nu al meer dan 1.500 wandelaars tijdens Oer-IJ Expeditie

Op Hemelvaartsdag (30 mei) staat het Oer-IJ-gebied weer volledig in het teken van de Oer-IJ Expeditie. Ook dit jaar is het wandelevenement populair, al meer dan 1.500 wandelaars hebben zichzelf verzekerd van een plek bij de start. Er is dit jaar maar liefst keuze uit zes routes, van 10, 16, 21, 26, 28 of 33 km. De start en finish zijn bij het Huis van Hilde in Castricum. Dit maakt het een wandelevenement geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als de fanatieke wandelaar. Door een extra lus door de duinen bij Heemskerk zijn er twee afstanden bijgekomen: 28 en 33 km. De inschrijving van de derde editie is open t/m 16 mei of wanneer de deelnemerslimiet is bereikt. Inschrijven kan via www.oerijexpeditie.nl.

Voorgaande edities van de Oer-IJ Expeditie waren al ver voor de evenementdatum uitverkocht. Dit jaar gaat de inschrijving ook weer hard. De interesse voor de 10, 16 en 21 km is groot, maar ook de nieuwe routes van 28 en 33 km vallen in de smaak. Dankzij de nieuwe routes is er dit jaar een nieuwe stempelpost: de Kruisberg. Na een mooi stuk duinen en afwisselend bosgebied kunnen wandelaars van de 28 en 33 km hier genieten van een versnapering. Het Oer-IJ-gebied kent een geschiedenis van enkele duizenden jaren. Het weidse groene landschap vormt een prachtig decor voor dit wandelevenement.
Ieder jaar wordt er een speciaal thema gekoppeld aan de Oer-IJ Expeditie. Dit jaar is het thema ‘Militair landschap’. De afgelopen tweeduizend jaar is in het Oer-IJ-gebied veel strijd gevoerd. Daar is nu nog steeds veel van terug te zien: kastelen, forten, liniedijken, verdedigingswerken en zelfs een lanceerinrichting voor raketten. Op de route vertellen gidsen meer over hoe het er vroeger in dit landschap  aan toe ging en spelen acteurs op indrukwekkende wijze de geschiedenis na. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie meer dan alleen een wandelevenement, het is een ware wandelbeleving.

Vanwege de grote populariteit van de Oer-IJ Expeditie zijn er dit jaar meer startbewijzen: 5.000 wandelaars kunnen op 30 mei genieten van deze unieke wandelervaring. Kijk op www.oerijexpeditie.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Hoe blijft je interieur mooi met een traplift?
Iedereen hoopt zo lang mogelijk op eigen benen te kunnen staan en...
Read More
0 replies on “Nu al meer dan 1.500 wandelaars tijdens Oer-IJ Expeditie”