Nu al 2.000 inschrijvingen voor Plus Wandel4daagse Alkmaar

Nog een paar maanden en dan wordt het startsein gegeven voor de dertiende editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar, die wordt gehouden van 19 t/m 22 juni 2019. Voor deze gezellige vierdaagse, waarbij gekozen kan worden uit vijf afstanden, ontving organisator Le Champion vorige week de 2.000e inschrijving van Ria Maas uit Kaatsheuvel.

Voor de 61-jarige Maas wordt het de eerste deelname in Alkmaar, waar ze heeft gekozen voor vier dagen 25 kilometer. ,,Mijn man en ik zijn echte wandelaars, we hebben al aan meerdere wandelevenementen van Le Champion deelgenomen. Dit wordt de eerste keer in Alkmaar.’’

De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat internationaal ook goed op de wandelkalender, inmiddels zijn er al acht verschillende nationaliteiten ingeschreven. Vanuit Nederland komt het gros, met 65 procent, uit Noord-Holland en schrijven de meeste deelnemers zich in voor de 25 km per dag, op de voet gevolgd door de 20 km afstand. Maar met vijf afstanden is er bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor iedereen een route, van beginnende tot geoefende wandelaar. Inschrijven kan namelijk voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag en er kan gekozen worden tussen 2 of 4 dagen. Wegens het succes van vorig jaar is het wederom mogelijk een groepsinschrijving te realiseren. Zo kan men in één keer alle collega’s of wandelvrienden inschrijven.

Naast het aanbod van korte en lange afstanden, wordt er iedere dag gestart vanaf een andere locatie zodat de deelnemers telkens weer een afwisselende route wandelen. Zo wandelt men door de prachtige Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over het strand en dwars dóór historische gebouwen en locaties zoals de BroekerVeiling in Langedijk, Landgoed Willibrordus in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen. Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. Uiteindelijk worden ongeveer 6.000 wandelaars verwacht in Alkmaar.

Inschrijven voor de 13e editie kan t/m 5 juni op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Museum Het Rembrandthuis brengt mini-documentaire uit over tentoonstelling HIER. Zwart in Rembrandts tijd
De veelbesproken tentoonstelling over zwarte mensen in zeventiende-eeuwse kunst moest na een...
Read More
0 replies on “Nu al 2.000 inschrijvingen voor Plus Wandel4daagse Alkmaar”