NPO Radio 5 eert Rob de Nijs met Oeuvre Award 2016

Rob de Nijs heeft zondag 20 november de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst genomen. De publieke radiozender roemt de rasartiest vanwege zijn rijke oeuvre, grootse muzikaliteit en nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven. Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest gemaakt. Zangers als Tony Neef, Nielson en Xander de Buisonjé bedankten De Nijs daarom op muzikale wijze tijdens de uitreiking in Theater Amsterdam.

Ook Frederique Spigt, Freek de Jonge, Stephanie Struijk, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Henk Hofstede traden speciaal op voor Rob de Nijs, de gasten in de zaal en de luisteraars thuis. De registratie van de NPO Radio 5 Oeuvre Award is op maandag 21 november te zien op NPO 1 (om 16.25 uur) en NPO Best (om 22.00 uur). Op zaterdag 26 november is de uitreiking nogmaals te zien op NPO 1 om 17.00 uur.

In 1962 won Rob de Nijs samen met zijn band op 19-jarige leeftijd een talentenjacht en bijbehorend platencontract. In 1963 hebben ze hun eerste grote hit met Ritme van de Regen. Solo scoorde De Nijs met nummers als Jan Klaassen de Trompetter, Dag Zuster Ursula, Malle Babbe, Alles wat Ademt en Banger Hart.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

,,In ons kookboek Soepp bindt komt alles samen”

In een van de leukste straatjes van Alkmaar, de Hekelstraat, is een...
Lees meer