NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort

Gouden Dagen organiseert op woensdag 27 juni het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort. In 12  teams van zes ouderen (75-plus) uit verschillende regio?s strijden om de titel ?Nederlands Kampioen Scootmobiel?.Om 09.30 uur wordt het startschot gegeven door minister Hugo de Jonge van V...

Zandvoort – Op 27 juni organiseert Stichting Gouden Dagen het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort. Teams verspreid over heel Nederland doen een gooi naar het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel.

Minister Hugo de Jonge van VWS geeft om 09.30 uur het startschot waarna twaalf teams bestaande uit zes ouderen van 75-plus de strijd met elkaar aan gaan. Tijdens een bloedstollende race dienen meerdere obstakels te worden omzeild. Uiteindelijk levert elke team een afgevaardigde die strijdt om de Gouden Trofee.

Van dit ludieke evenement zullen deelnemers en toeschouwers genieten, maar het heeft ook een serieuze ondertoon. Vijftig procent van de Nederlandse ouderen is eenzaam. Dat is schrijnend! Bij Gouden Dagen vinden we dat ouderen in staat moeten zijn er zelfstandig op uit te trekken om daarmee andere mensen te ontmoeten.

Als je niet meer zo goed ter been bent, is de scootmobiel een mooi middel, maar dan moet het wel op een veilige manier kunnen. Om die reden is Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig. Deelnemers van het NK krijgen een verkorte cursus omgaan met de scootmobiel in het verkeer. Hierin oefenen zij vooral de onderdelen die ook in de race voorkomen. VVN organiseert deze praktijk-cursussen in het hele land om het zelfvertouwen en de zelfbewustwording in het verkeer te vergroten. Daarnaast is het belangrijk voor scootmobielrijders om te weten wat je plaats op de weg is. Daarvoor stelde Veilig Verkeer Nederland de zogenoemde VVN-Opfriscursus samen –https://opfriscursus.vvn.nl/v/start– die je gewoon thuis vanuit je stoel kunt doen.

Inschrijven is niet meer mogelijk maar publiek is van harte welkom en de toegang is gratis.

(foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Het Perfecte Plaatje

Op dinsdag 12 december, direct na de uitzending van de finale op...
Lees meer