Nieuwjaarsduik op Scheveningen gaat niet door, ’thuisduik’-blikken zeewater wegens succes verlengd

De traditionele Nieuwjaarsduik op Scheveningen kan op 1 januari 2022 weer niet doorgaan. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Unox stelt net als vorig jaar tienduizenden blikken zeewater beschikbaar voor de ‘thuisduik’.


De Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland moest met pijn in het hart de beslissing nemen te annuleren. Alex Schuttert, voorzitter van de stichting: “Vanaf het strand in Scheveningen trotseren elk jaar op Nieuwjaarsdag 10.000 durfals het ijskoude Noordzeewater en nemen een stoere duik, zoals we dat al sinds 1960 doen. Na lang beraad hebben we helaas besloten dit evenement weer niet door te laten gaan. Met de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ bieden we gelukkig opnieuw een vrolijk alternatief en kunnen mensen deze traditie thuis voortzetten.”
“We waren al volop in de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik op het strand, want juist nu hebben we zo’n behoefte aan deze mooie traditie”, aldus Liane Lens van Unox. “Vorig jaar hadden we met de Nieuwjaarsduik uit Blik een oplossing bedacht. Dat was een gigantisch succes, de 25.000 blikken zeewater waren in één dag op. Het bevestigde dat er een grote behoefte was om het nieuwe jaar fris te beginnen, ook al was het vanuit de achtertuin.” 

“Daarom hebben we besloten de Nieuwjaarsduik opnieuw in te blikken. Om tijdens deze editie nog meer mensen mee te kunnen laten doen, worden er twee keer zoveel blikken gevuld: 50.000. Bovendien zijn de blikken extra lang. Daarmee is de Nieuwjaarsduik uit Blik niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk verlengd. We hopen dat er op 1 januari om 12:00 uur weer net zo enthousiast ‘gedoken’ wordt!”, zegt Liane Lens.

Nieuwjaarsduik-fans kunnen via www.nieuwjaarsduik.nl – zolang de voorraad strekt – gratis een pakket aanvragen. Hierin zit alles voor de perfecte thuisduik: 2 blikken zeewater, 1 blik soep en 2 mutsen, om na de koude duik in eigen tuin, badkuip of op het balkon weer op te warmen. Voor elk besteld pakket doneert Unox een blik erwtensoep aan de Voedselbank.
Alex Schuttert: “Met de thuisduik is er weer een leuk alternatief; het lijkt mij geweldig op de eerste dag van het nieuwe jaar op social media, net als vorig jaar, allerlei berichten van thuisduikers voorbij te zien komen.”

Foto:

Familie de Graaf uit Houten is klaar voor de tweede editie van de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’. (Foto Arie Kievit)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Nooit Rust is veertig, tijd voor feest
Dit jaar bestaat de volkstuindersvereniging Nooit Rust veertig jaar. Daarom is er...
Read More
0 replies on “Nieuwjaarsduik op Scheveningen gaat niet door, ’thuisduik’-blikken zeewater wegens succes verlengd”