Nieuwe trend binnen de interieurwereld: meubels van mangohout

mangohout

Mangohout heeft een kenmerkende, robuuste structuur die prachtig gevlamd is en tevens uitblinkt in stevigheid. Dat maakt het hout ontzettend veelzijdig. Niet voor niets wint het materiaal in de meubelbranche steeds meer aan populariteit. Het hout is afkomstig van de mangoboom die in met name India en Australië groeit. De bomen kunnen tot wel veertig meter hoog worden en groeien snel. Tijdens de eerste levensjaren groeien er veel mango’s aan de boom. Daarna zijn er voor de boeren steeds minder vruchten te oogsten. Daarom kiezen zij er na verloop van tijd voor om de mangobomen te kappen en weer nieuwe aan te planten. Het hout heeft een grote dichtheid en sterkte die vergelijkbaar zijn met hardhout. Daarom leent het zich perfect om er de mooiste meubels van mangohout van te maken. 

Stijlvolle blikvanger 

Zijn er in jouw woning bepaalde ruimten die wel een restyling kunnen gebruiken? En herken jij je in de gedachte dat je aan kastruimte nooit genoeg hebt? In de eetkamer, hal, woonkamer, keuken of werkkamer, zet je een waar statement neer met een mangohouten boekenkast, buffetkast, tv-meubel of dressoir. Online zijn er verschillende tijdloze en stijlvolle modellen verkrijgbaar die ieder interieur een bijzondere, warme uitstraling geven, of je er nu een moderne, landelijke, industriële of klassieke woonstijl op na houdt. Bovendien is een kast van mangohout niet alleen een sfeervolle blikvanger, maar geef je tal van spullen ook een prima opbergplek. 

Warme uitstraling 

Dat kan bijvoorbeeld met een fraaie buffetkast. Dit type kast is leverbaar in diverse modellen en afmetingen. Door de toepassing van zwart staal en glas in combinatie met de warme kleurschakeringen van het mangohout, creëer je een en al sfeer. In het bovenste deel van de buffetkast geef je decoratieve voorwerpen een mooie plek. Het onderste gedeelte is voorzien van twee zwarte stalen schuifdeuren en zes lades, waar spullen juist uit het zicht zijn. Onder het aanbod mangohouten kasten scharen zich ook handige en eigentijdse tv-meubels. Dit meubel is niet weg te denken voor wie de televisie een goede plek wil geven. Daarnaast is het mogelijk om andere media-apparatuur, dvd’s en kabels in een tv-meubel op te bergen. 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Wandelen in Noord-Holland

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari werden de nieuwe routes van...
Lees meer