Nieuwe Havenrondvaart Amsterdam geopend

Amsterdam – Wethouder Victor Everhardt (Haven) opende maandag de nieuwe Havenrondvaart Amsterdam met een tour over het IJ, het Noordzeekanaal en de Westhaven. De nautische aanwinst gaat een bijdrage leveren aan het vergroten van de bekendheid van het heden, verleden en de toekomst van de haven van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam begroet de Havenrondvaart Amsterdam bij monde van Victor Everhardt met groot enthousiasme. ,,To know it, is to love it”, aldus de havenwethouder. ,,Je moet de haven voelen, proeven, ruiken, horen en voelen, als je hem echt goed wilt leren kennen. Dan is een havenrondvaart een onmisbaar element om dat doel te bereiken.’’ Everhardt betitelde de haven als het achtste stadsdeel, één met specifieke kwaliteiten. Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, wil met de nieuwe rondvaart de haven in het hart van de stad brengen. ,,Net als bij de havententoonstelling die deze maand opent in Het Scheepvaartmuseum vertellen we ook met deze tour de verschillende verhalen uit het verleden, heden en toekomst van de haven. De haven van Amsterdam is de vierde van Europa en speelt een grote rol op het gebied van logistiek, op- en overslag, energietransitie en circulaire economie. Het is belangrijk dat we dit continu onder de aandacht brengen.’’ 

De Havenrondvaart Amsterdam moet uitgroeien tot een nieuwe attractie voor bewoners in de Metropool Regio Amsterdam, Nederland en toeristen uit het buitenland. Rederij Amsterdam Boat Cruises richt zich daarnaast op de zakelijk markt met maatwerk voor bedrijven en instellingen, zoals rondvaarten met thema’s als energietransitie, op- en overslag, circulaire industrie en cacao. 

NDSM-werf vertrekpunt 

Initiatiefnemers van de Havenrondvaart Amsterdam zijn Port of Amsterdam, havenpromotie-organisatie Amports en Amsterdam Boat Cruises. De rederij neemt op dit moment per rondvaart maximaal 50 personen mee aan boord. Bij versoepeling kunnen dit er meer worden. Amsterdam Boat Cruises biedt de rondvaart door de haven drie keer per week aan. Vertrek- en eindpunt van de twee uur durende tour is de NDSM-werf in Amsterdam-Noord ter hoogte van de MS Van Riemsdijkweg 45. Aan boord is een audioguide beschikbaar die het verhaal van de haven – dat aan de hand van vijf generaties wordt verteld – in meer talen aanbiedt.

Foto:

De Havenrondvaart Amsterdam moet uitgroeien tot een nieuwe attractie voor bewoners in de Metropool Regio Amsterdam, Nederland en toeristen uit het buitenland. Foto: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Werk van Jan Makkes gaat op tournee
De Velsense kunstenaar Jan Makkes (1935-1999) vond het belangrijk dat zijn werk...
Read More
0 replies on “Nieuwe Havenrondvaart Amsterdam geopend”