Nieuwe fluisterboot Eilandspolder

Katinka Krijgsman

Donderdag 1 juni is de nieuwe excursieboot voor de Eilandspolder te water gelaten. Chris Rost, boswachter bij Landschap Noord-Holland,  kan nu met zijn vrijwilligers weer aan iedereen laten zien hoe mooi dit natuurgebied is. De fondsenwerving voor deze boot verliep boven verwachting goed. Toen Landschap Noord-Holland in maart de oproep deed, stroomde het geld binnen. Heel veel mensen vonden het een goed doel en ze vonden het belangrijk dat er ook mensen in een rolstoel op de boot mee kunnen.

Landschap Noord-Holland ontving ruim 51.000 euro. Daarvoor kon de natuurorganisatie een boot kopen die voldoet aan alle eisen. De boot is licht en kan dus varen in ondiep water. Op de boot zit een klep zodat mensen in rolstoelen makkelijk mee kunnen en er passen 24 passagiers aan boord in plaats van 20 op de oude boot. En nog mooier: de boot krijgt een elektromotor. Tijdens een excursie worden de natuurgeluiden niet meer overstemd door motorgeronk. Van het geld kan Landschap Noord-Holland ook professionele rolstoelbanen aanleggen naar het botenhuis.

De boot is gemaakt door botenbouwer Alumax in Meppel. De officiële doop en naamgeving volgt nog. Op 11 en 24 juni zijn er vaarexcursies met deze nieuwe boot. Kijk op www.gaatumee.nl voor meer informatie. Foto: Katinka Krijgsman.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Gooi gebruikte mondkapjes bij het restafval

Vanaf 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in...
Lees meer